ALEGERI PREZIDENŢIALE. Gorghiu (PNL): Vom face plângere la CNCD împotriva lui Liviu Dragnea

Publicat: Duminică, 16 Noiembrie 2014 14:23 // Actualizat: Duminică, 16 Noiembrie 2014 14:23 // Sursa: romaniatv.net

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Purtătorul de cuvânt al PNL Alina Gorghiu a declarat că ACL va înainta o plângere către CNCD împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, care a făcut o "campanie de discriminare" spunând că a votat "româneşte pentru un preşedinte român şi viu", transmite Agerpres.

Foto: evz.ro

"Condamn modul în care Liviu Dragnea a înţeles să facă şi astăzi, în ziua votului, o campanie de discriminare pe care, din punctul nostru de vedere, domniile lor au dus-o de-a lungul ultimelor luni. Este o campanie de discriminare în urma căreia noi vom face o plângere către CNCD pe care o vom înainta astăzi, o plângere care se bazează pe faptul că domnul Dragnea, într-un mod intolerabil, la ieşirea de la urne, a găsit de cuviinţă încă o dată să facă un apel la dezbinare pe criterii etnice, aşa cum induce sintagma "am votat româneşte pentru un preşedinte român şi viu" şi ţin să-i amintesc domnului Dragnea că dacă se uită în Diaspora în secunda asta, dacă se uită în Regie şi în alte centre universitare, va vedea că sunt mii de români vii care votează şi nu cred că votează neapărat cum doreşte domnia sa, dar asta nu înseamnă că vom tolera accesele care încalcă legea şi care îndeamnă inclusiv în ziua votului la intoleranţă", a spus duminică Gorghiu într-o conferinţă de presă.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ea a adăugat că reprezentanţii ACL consideră "extrem de grav" faptul că sunt mii de români care nu vor putea vota din pricina lui Teodor Meleşcanu şi a Ministerului de Externe.

"Este de datoria noastră, dar din păcate nu va ajuta la nimic, să cerem demisia domnului Meleşcanu care nu înţelege decât să ajute unul din candidaţi prin sabotarea votului din Diaspora şi să cerem ca o soluţie obligatorie prelungirea programului de vot din Diaspora. Aşteptăm un răspuns favorabil la solicitarea noastră de prelungire a programului de vot şi fac un apel către centrele universitare şi către studenţii din centrele universitare pe care unii voiau să-i trimită acasă, dar uite că s-au încăpăţânat să rămână să voteze, ei stau şi fac cozi de sute de metri la anumite secţii de vot unde au viza de flotant. Vreau să le transmit apelul meu de a merge la orice altă secţie de vot din Bucureşti, nu se votează la aceste alegeri pe baza vizei de flotant. Dacă studenţii au adresa oriunde în altă parte şi au viză de flotant pot vota oriunde în Bucureşti, fac acest apel pentru că sunt cozi în Regie", a menţionat Alina Gorghiu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că a votat la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale "româneşte", pentru un preşedinte "român şi viu, care nu fuge de la nicio confruntare".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 nov 14:31
...către CNCD împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, care a făcut o "campanie de discriminare" Citește mai departe… Source: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H