ALEGERI PREZIDENŢIALE. Ion Iliescu: Eu sper ca un băiat tânăr să vină în funcţia de şef al statului

Publicat: Duminică, 16 Noiembrie 2014 11:32 // Actualizat: Duminică, 16 Noiembrie 2014 12:28 // Sursa: romaniatv.net

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI. Fostul preşedinte Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, şi-a exprimat duminică speranţa într-o schimbare benefică a generaţiei de politicieni, astfel încât întinerirea conducerii României să dea 'un nou dinamism dezvoltării viitoare a ţării'. 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI.  'Este această schimbare de generaţie, şi eu sper ca un băiat tânăr să vină în această funcţie de şef al statului, de preşedinte al României. Este noua generaţie de politicieni, noua generaţie de oameni cu responsabilităţi la toate nivelurile, sper ca această întinerire a conducerii ţării şi a structurilor noastre pe verticală să dea o vigoare nouă, un nou dinamism dezvoltării viitoare a ţării', a declarat Ion Iliescu după ce a votat la Liceul Jean Monnet din Capitală.

Fostul preşedinte şi-a amintit cu acest prilej şi de alegerile din 1990 - primele cu 86% prezenţă la vot.

'A fost o prezenţă uriaşă şi am fost trei contracandidaţi - cu doi oameni onorabili - domnul Câmpeanu, domnul Raţiu din partea PNL şi PNŢCD - era o noutate, era premieră naţională când aveau loc după mulţi ani dinainte de război, şi atunci cu limitele respective, primele alegeri cu adevărat libere, când toată populaţia a participat. Era şi o noutate după ani întregi de lipsă de democraţie', a arătat Ion Iliescu.

Potrivit fostului şef de stat, lucrurile au evoluat. 'Ne aflăm într-un stadiu pe de o parte mai aşezat, dar pe de altă parte cu probleme specifice acestei perioade. Am intrat în Uniunea Europeană, am intrat în NATO, am intrat în rândul lumii, adică ne aflăm într-un alt stadiu al evoluţiei societăţii româneşti. Trebuie să ştim să valorificăm aceste prilejuri pe care ni le oferă condiţiile actuale', a mai spus fostul preşedinte

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI.  În ţară vor fi organizate 18.550 secţii de vot, iar în Bucureşti 1.245. În sectorul 1 al Capitalei vor fi 162 de secţii, în sectorul 2 - 202, în sectorul 3 - 274, în sectorul 4 - 178, în sectorul 5 - 196, iar în sectorul 6 - 233 de secţii de votare. 

Alegătorii vor vota la secţia de votare la care sunt arondaţi, potrivit domiciliului.  Cei care sunt în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare, pe listele suplimentare, fiind înscrişi de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare într-un tabel separat. Aceştia trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere când se prezintă la urne, prin care îşi asumă că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.
 
 
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI. În Diaspora au fost organizate 294 de secţii de votare, numărul fiind acelaşi ca şi în primul tur, în ciuda solicitărilor ca acesta să fie suplimentat. Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care in ziua votarii se afla in strainatate îsi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in strainatate.

VEZI Unde sunt secţiile de votare din străinătate unde POŢI VOTA

După evenimentele din primul tur, când mulţi dintre alegători nu au putut vota, BEC şi MAE au decis să pună la dispozitia cetatenilor romani care vor vota in strainatate la turul doi de scrutin formularul declaratiei pe proprie raspundere, acesta putând fi descărcat de pe site-urile celor două instituţii - www.bec2014.ro şi www.mae.ro.

DESCARCĂ FORMULARUL DE AICI 

Formularul declaraţiei pe propria răspundere poate fi completat de către alegători în afara secţiei de votare, urmând ca semnarea şi datarea acestui document să se facă numai în faţa membrilor biroului electoral al secţiei de votare din străinătate.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Românii aleg duminică noul preşedinte. Tot ce trebuie să ştii despre vot

REZULTATE ALEGERI TURUL II. Biroul Electoral Central (BEC) va informa, pe parcursul zilei de duminică, opinia publică şi presa despre prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale de duminică la orele 11,30, 14,30, 17,30, 20,30 şi 22,30. Orele până la care secţiile de votare vor transmite informaţii către BEC sunt 10,00, 13,00, 16,00, 19,00 şi 21,00

EXIT-POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL DOIPrimele date referitoare la câştigătorul cursei prezidenţiale vor fi furnizate la ora 21.00, când vor fi date publicităţii EXIT-POLL-urile.

România TV şi RomaniaTV.net vor prezenta datele CSCI. Tot la ora 21.00, RomaniaTV.net va oferi şi rezultatele IRES, CURS - Avangarde, Sociopol şi Rating Pol.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI.  BEC va începe să dea publicităţii date oficiale, pe 17 noiembrie, începând cu orele 2,00, apoi la 5,00, 9,00, 11,00, 17,00, 20,00. Ora de referinţă a datelor prezentate va fi cu două ore în urmă faţă de momentul comunicării, adică 0,00, 3,00, 7,00, 9,00, 15,00, 18,00.Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/rezultate-alegeri-turul-2-traian-basescu-am-votat-impotriva-instaurarii-unui-regim-discretionar_184140.html#ixzz3JDolo36i

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 nov 16:40
...speranţa într-o schimbare benefică a generaţiei de politicieni, astfel încât întinerirea conducerii Citește mai departe…

...
16 nov 12:02
...ţării este să consolidăm tot ce am făcut în aceşti 25 de ani de la Revoluţia României. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H