Alegeri prezidenţiale în Franţa: Garda de corp şi şefa de cabinet a Marinei Le Pen, mandate de reţinere de 48 de ore

arda de corp și șefa de cabinet ai candidatei Frontului Național (FN, extrema dreaptă) la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, au fost plasați miercuri în detenție provizorie în ancheta privind presupusa utilizare abuzivă de fonduri ale legislativului european pentru plata unor asistenți parlamentari, transmite AFP, citând surse din cadrul poliției franceze.

22 feb. 2017, 13:33
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Garda de corp şi şefa de cabinet a Marinei Le Pen, mandate de reţinere de 48 de ore

Garda de corp și șefa de cabinet ai lui Marine Le Pen, au fost reţinute de poliţia franceză pentru 48 de ore, miercuri. Thierry Légier și Catherine Griset — garda de corp și, respectiv, șefa de cabinet a lui Marine Le Pen — au fost audiați miercuri dimineață la Nanterre (regiunea pariziană) de către polițiști ai Oficiului Anticorupție (Oclciff).

Reținerea lor poate fi menținută maximum 48 de ore, după care cei doi fie vor fi puși în libertate fără a fi urmăriți în justiție, fie vor fi prezentați unui judecător în vederea unei eventuale inculpări.

Citeşte şi Ofertă tentantă: Obama ar putea candida la prezidenţialele din Franţa

Ancheta a fost declanșată după sesizarea Parlamentului European, conform căreia mai mulți asistenți ai europarlamentarilor Frontului Național au fost plătiți de Bruxelles, deși numele lor figurau și în organigrama partidului, în Franța.

În paralel, Parlamentul European i-a cerut șefei Frontului Național să returneze 339.946 de euro pe care aceasta i-ar fi utilizat pentru a-i plăti în mod nejustificat pe Thierry Légier, în 2011, și pe Catherine Griset, în perioada 2010-2016.