Alegeri prezidenţiale în Franţa. Hollande nu vrea şi al doilea mandat. Manuel Valls are şanse mari să ajungă la Elysee

Un procent de 82% dintre francezi aprobă retragerea socialistului Francois Hollande din cursa pentru alegerile prezidențiale din Franța, potrivit unui sondaj de opinie publicat vineri în care prim-ministrul Manuel Valls apare drept principalul beneficiar al deciziei actualului șef al statului. 

02 dec. 2016, 10:01
Alegeri prezidenţiale în Franţa. Hollande nu vrea şi al doilea mandat. Manuel Valls are şanse mari să ajungă la Elysee

Doar 4% dintre cei chestionați consideră că decizia lui Hollande de a nu mai candida pentru un nou mandat este proastă, potrivit sondajului realizat de institutul Harris Interactive, la cererea postului RMC. Circa 24% dintre simpatizanții stângii se pronunță în favoarea desemnării actualului prim-ministru drept candidat la președinție în cadrul alegerilor primare pe care Partidul Socialist le va organiza în ianuarie. Pe locul doi în preferințele simpatizanților de stânga se clasează Arnauld Montebourg, 14% dintre aceștia declarând că și-ar dori să-l vadă câștigând alegerile primare ale Partidului Socialist, potrivit Agerpres.

Potrivit Reuters, din punct de vedere al popularității, încă o dată Valls a fost desemnat de 33% dintre simpatizanții stângii drept cel mai popular, față de 20% pentru Montebourg. În rândul membrilor Partidului Socialist, popularitatea lui Valls atingea cote de 57%, față de 15% pentru Montebourg.

Citeşte şi Alegeri în Franţa: Francois Fillon ar câştiga de departe preşedinţia, chiar şi în faţa Marinei Le Pen

Presa franceză dezbate diversele posibilități pe care le are Valls — printre acestea, o demisie în următoarele zile — care la sfârșitul săptămânii trecute și-a declarat fără echivoc intenția de a candida la alegerile primare din Partidul Socialist pentru a obține nominalizarea partidului drept candidat la scrutinul prezidențial.


loading...