Alegeri prezidențiale în SUA: au apărut cotele de la casele de pariuri

Alegerile din SUA vor avea loc la finalul anului 2024, iar partidele politice, dar și pariorii, respectiv bookmakerii, își fac deja calculele. În presa americană au apărut cotele. Iată ce șanse au Joe Biden, Donald Trump, Ron DeSantis și Kamala Harris la victorie. 

08 iul. 2023, 19:23
Alegeri prezidențiale în SUA: au apărut cotele de la casele de pariuri

Mai bine de un an de zile a rămas până la alegerile prezidențiale din SUA. Așadar, multe se mai pot întâmpla până atunci. Cert este că deja au început calculele pentru pariori. În mod surprinzător, în urma gafelor și a multiplelor crize care i-au marcat mandatul, Joe Biden figurează pe primul loc în ceea ce privește șansele de câștig.

Donald Trump figurează pe poziția secundă. Totuși, dacă adunăm șansele pentru Biden + Harris, respectiv Trump + DeSantis, candidatul republican va obține victoria, se arată în raportul prezentat de Empire Stakes.

Calculele pot fi interesante acum, dar numele candidaților vor fi făcute publice abia după ce Partidul Democrat și Partidul Republican vor avea alegerile interne. Oricum, Biden și Trump sunt favoriți să mai candideze o dată.

Iată cum aratau la finalul lunii iunie șansele de câștig ale potențialilor candidați la alegerile din SUA:

Joe Biden – 38,1%

Donald Trump – 28,6%

Ron DeSantis – 15,4%

Robert F. Kennedy Jr. – 7,7%

Gavin Newsom – 6,7%

Candidatul republican, favorit să preia puterea la Casa Albă

Dacă adunăm Biden + Harris, rezultă 41%. De partea cealaltă, Trump + DeSantis însumează 44%.

Din lista prezidențiabililor se află și nume mai „exotice”, precum soția lui Barack Obama, jurnalistul Carlson, plecat de la Fox News, actorul „The Rock”, cântărețul „Ye” și afaceristul Elon Musk.

Michelle Obama – 2,9%

Kamala Harris – 2,9%

Hillary Clinton – 2%

Mike Pence – 1%

Tucker Carlson – 1%

Bernie Sanders – 0,5%

Dwayne Johnson – 0,5%

Elon Musk – 0,5%

Kanye West – 0,5%

Mike Pompeo – 0,5%

Bill Gates – 0,2%

Joe Rogan – 0,2%