ALEGERI PREZIDENŢIALE. Iohannis: Combinaţia dintre PSD şi PRM este jenantă şi jignitoare pentru electorat

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Combinaţia dintre Partidul Social Democrat (PSD) şi Partidul România Mare (PRM) este jenantă şi jignitoare pentru electorat şi abordează teme false, a declarat, joi seara, Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la Digi 24, potrivit Agerpres.

06 nov. 2014, 18:45
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Iohannis: Combinaţia dintre PSD şi PRM este jenantă şi jignitoare pentru electorat

„Sunt abordate teme false, ca ruperea Transilvaniei, teme de alt secol şi dăunătoare care apar când oamenii de tip PRM sunt cooptaţi pentru nişte voturi. Cum poate cineva să afirme, în 2014, în faţa electoratului că cineva vrea să rupă Ardealul, să învrăjbeşti oltenii cu ardelenii? Nu sunt afirmaţii politice, ci cretinisme. Nu ai voie să spui aşa ceva de dragul a câtorva voturi. Nu doar că nu am afirmat aşa ceva, dar nici prin gând nu mi-a trecut că cineva dintre politicieni poate spune aşa ceva. Mezalianţa PSD cu PRM a scos şi alte lucruri care mai de care mai urâte. A ieşit fostul candidat Corneliu Vadim Tudor şi a spus că ‘l-aţi arestat pe Năstase, l-aţi arestat pe Hrebenciuc, ce lucruri bune au făcut’. După ce câştigă Victor Ponta preşedinţia le dă drumul la toţi, ăsta este viitorul pregătit de el, graţierea tuturor corupţilor. Am crezut că am depăşit aceste abordări, epoca iliescieană. Un tânăr politician vine cu vechile metehne ale PCR şi PDSR şi repune pe tapet, într-o alianţă dedicată răului, nişte lucruri peste care cu greu a trecut România. Nu se poate veni cu astfel de mizerii”, a declarat Klaus Iohannis.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Klaus Iohannis a salutat decizia Monicăi Macovei de a-l susţine în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

„Mă bucur, este un semnal foarte bun dacă un politician de clasa doamnei Macovei a fost convinsă de mine şi de programul meu. Toate temele legate de justiţie ale ei se găsesc în programul meu cu care m-am prezentat în faţa electoratului. Nu voi graţia niciun corupt, sunt ferm împotriva legii amnistierii şi graţierii, vreau să simplificăm procedurile de imunitate, vreau să renunţăm la imunitatea preşedintelui. Sunt lucruri în care cred şi ne-am întâlnit pe aceeaşi lungime de undă”, a declarat Klaus Iohhanis.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul ACL a adăugat că este de acord cu Monica Macovei şi că nu a avut niciun fel de negociere cu aceasta.

„Nu am avut niciun fel de negociere şi cred că aşa trebuie să procedăm în continuare în politică. A văzut că doresc aceleaşi lucruri şi sunt un candidat serios”, a mai spus Iohhanis.