ALEGERI PREZIDENŢIALE. Liviu Dragnea: Noi ne dorim în continuare patru dezbateri electorale

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a subliniat joi că alianţa din partea căreia candidează Victor Ponta doreşte în continuare patru dezbateri electorale la patru televiziuni, şi nu în alte locuri propuse de candidatul ACL, Klaus Iohannis, şi de IPP, respectiv Palatul Parlamentului, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca sau la Universitatea Bucureşti, transmite Agerpres.

06 nov. 2014, 16:37
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Liviu Dragnea: Noi ne dorim în continuare patru dezbateri electorale

„În continuare noi dorim patru dezbateri. Dl Iohannis are o problemă cu spaţiile, merge după regulile feng-shui? Un studio de televiziune nu e bun? Nu prea înţelegem lucrurile astea. Eu mai spun încă odată ceea ce a spus şi Victor Ponta şi o spunem toţi – vorbim de cea mai înaltă funcţie din statul român, vorbim de comandantul suprem al Armatei Române, de garantul integrităţii teritoriale al acestei ţări, de garantul Constituţiei, de un om care ne poate schimba viaţa în bine sau în rău tuturor românilor. Şi atunci, orice cetăţean român cred că trebuie să aibă toate condiţiile pentru a şti cât mai multe despre capacitatea şi priceperea celui pe care trebuie să-l voteze”, a afirmat Liviu Dragnea la sediul central al PSD.

El susţine că o singură dezbatere între cei doi candidaţi nu îi ajută pe alegători.

„Noi vrem să fie patru dezbateri, pentru ca cetăţenii să aibă posiblitatea ca să ştie exact ce ştie Victor Ponta, ce poate Victor Ponta, ce poate Klaus Iohannis, ce ştie Klaus Iohannis. (…) În patru dezbateri televizate românii vor şti foarte bine pe cine să voteze. O singură dezbatere, care să fie eventual făcută într-un stil de spectacol, nu ajută românii. Pe noi ne interesează să fie un vot raţional pentru aceste alegeri, nu un vot emoţional, aşa cum doresc ei. Pe de altă parte, pentru noi este foarte clar – Klaus Iohannis fuge de dezbatere”, a susţinut Dragnea.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, acceptă propunerea Institutului pentru Politici Publice (IPP) de a participa la o dezbatere electorală alături de candidatul Alianţei PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, anunţă ACL într-un comunicat de presă.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ACL propune ca întâlnirea, sub patronajul IPP, să se desfăşoare pe 13 noiembrie, la Palatul Parlamentului, arătând că „IPP este o entitate neguvernamentală, cu experienţă în organizarea unor astfel de dezbateri”.

Pe de altă parte, joi, Klaus Iohannis a declarat că acceptă o dezbatere cu Victor Ponta, inclusiv la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca sau la Universitatea Bucureşti.