ALEGERI 2014. Analistul Radu Magdin: Iohannis A PIERDUT la prima dezbatere. Ponta a dominat discuţia

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Analistul Radu Magdin consideră că liberalul Klaus Iohannis (ACL) 'nu are de ales' în ceea ce priveşte participarea sa la următoarele dezbateri cu contracandidatul său, Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), programate la postul B1 TV şi la Antena 3, transmite Agerpres.

12 nov. 2014, 11:55
ALEGERI 2014. Analistul Radu Magdin: Iohannis A PIERDUT la prima dezbatere. Ponta a dominat discuţia

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Categoric trebuie să participe (la dezbaterile de la B1 TV şi Antena 3 – n.r.) şi cred că nu are nici de ales. Din punctul meu de vedere, aseară (marţi – n.r.) domnul Iohannis a pierdut. Din perspectiva dominaţiei şi percepţiei asupra pregătirii pentru dezbatere, cred că este interesul dumnealui să meargă, mai ales că există un decalaj substanţial între domnia sa şi domnul Ponta în momentul de faţă, şi să facă o figură nu bună, ci foarte bună’, a declarat acesta.

Analistul a subliniat că, în urma prestaţiei de marţi seară a celor doi candidaţi, impresia sa a fost că Victor Ponta a dominat dezbaterea, în timp ce candidatul său ‘nu prea şi-a făcut temele’.

Trăim în momentul de faţă o campanie foarte polarizată şi simpatizanţii fiecărei tabere vor căuta argumente în ceea ce au spus cei doi candidaţi. Eu aş putea scoate doar două concluzii: cine a dominat, şi cred că la acest capitol a dominat domnul Ponta; şi cine şi-a făcut mai bine temele şi respectiv cine nu prea şi-a făcut temele, şi anume domnul Iohannis. Domnul Ponta a dominat dezbaterea. Nu a ţinut mesajul de bun simţ, semi-mesianic al domnului Iohannis, băiatul bun care, iată, ‘vorbesc mai rar dar sunt virtuos’. Nu a fost suficientă această strategie, pentru că domnul Ponta a fost foarte bine pregătit, a venit cu fiţuici, a venit cu dosare. A părut că domnul Ponta stăpâneşte, că e un premier care chiar ştie despre ce vorbeşte şi că domnul Iohannis mai degrabă a venit cu mesaje pur politice. Nu a ţinut la capitolul substanţă’, a opinat analistul.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Radu Magdin a dorit să precizeze că dezbaterea televizată dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis are potenţialul de a influenţa alegătorii indecişi.

‘Cred că dezbaterea influenţează, dar cred că social-democraţii sunt mai degrabă interesaţi ca nehotărâţii să rămân nehotărâţi sau să rămână acasă, având deja un avantaj considerabil. Era în sarcina campaniei Iohannis să anime şi să arate luptătorul şi prezidenţiabilul din Klaus Iohannis. Eu nu am văzut luptătorul din Klaus Iohannis aseară’, a susţinut Magdin.