REZULTATE ALEGERI 2014. Ioan Oltean: Unii primari care au pierdut alegerile se comportă ca nişte ciocoi noi

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Co-preşedintele Alianţei Creştin Liberale (ACL) de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că unii primari din judeţ, din localităţi unde Victor Ponta nu a reuşit să se claseze pe primul loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale, se "revoltă" împotriva cetăţenilor şi îi lasă fără curent electric sau cu lucrări edilitare începute şi nefinalizate, transmite Agerpres.

07 nov. 2014, 10:30
REZULTATE ALEGERI 2014. Ioan Oltean: Unii primari care au pierdut alegerile se comportă ca nişte ciocoi noi

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ioan Oltean a făcut referire în special la edili care au ales să plece din PDL sau PNL, profitând de OUG 55/2014.

„Am rămas stupefiat de reacţiile unor primari din judeţul Bistriţa-Năsăud care au pierdut alegerile. S-au manifestat ca nişte ciocoi de rit nou, nişte ciocoi care au confundat şi confundă comuna cu propria moşie, cu propria feudă. Este inadmisibil. Niciodată din 1990 până acum n-am întâlnit asemenea reacţii. După ce ai vândut votul cetăţeanului fără să-l consulţi, vii şi îl mai şi cerţi. Unii întrerup curentul public, cum este la Breaza, comuna Negrileşti, acolo unde, de când s-au pierdut alegerile, nu mai există curent pe străzi, pe uliţele satului, pentru că primarul s-a revoltat împotriva cetăţenilor. Alţii trimit pe cei care lucrează, utilajele şi muncitorii, îi trimit acasă, să nu mai asfalteze, să nu mai realizeze lucrări, pentru că nu merită cetăţenii, pentru că nu au votat aşa cum le-a spus primarul”, a spus Oltean.

Liderul judeţean al ACL i-a îndemnat pe locuitorii judeţului să nu se lase „intimidaţi” şi „înşelaţi” de atitudinile unor astfel de primari.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Este regretabil că după 25 de ani de democraţie mai există oameni care privesc lucrurile în felul acesta şi care cred că atribuţiile primarului sunt acelea de a se pune în slujba unui partid politic sau în slujba unui interes personal sau de grup. Ne delimităm de o asemenea atitudine şi cerem cetăţenilor să nu se lase intimidaţi, să nu se lase înşelaţi şi păcăliţi de un asemenea comportament, pentru că lucrările se fac din bani publici, nu din banii primarului sau ai unui partid politic, şi nu sunt o favoare pe care le-o face primarul sau preşedintele Consiliului Judeţean”, a mai spus Ioan Oltean.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 44,68% din voturi, în timp ce candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, s-a clasat pe locul al doilea, cu un procent de 36,28%, diferenţa dintre cei doi fiind de peste 11.000 de voturi.