ALEGERI PREZIDENŢIALE. Ponta: Ca preşedinte, nu voi merge la şedinţele de Guvern să dau indicaţii miniştrilor

Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a declarat, la România TV, că nu va uza de prerogativa prezidenţială de a putea participa la şedinţele de Guvern şi că îşi va limita prezenţele la Consiliul European doar la reuniunile la care se vor discuta chestiuni de politică externă şi securitate naţională.

10 nov. 2014, 20:00
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Ponta: Ca preşedinte, nu voi merge la şedinţele de Guvern să dau indicaţii miniştrilor

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Nu voi merge la şedinţele de Guvern. Nici eu nu l-am invitat pe Traian Băsescu, iar problemele de securitate şi politică externă le putem discuta foarte bine şi la şedinţele CSAT. Nu am să mă duc acolo în capul mesei să le dau miniştrilor indicaţii miniştrilor, deoarece nu sunt miniştrii preşedintelui, sunt ai Guvernului”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a spus că, în calitate de prim-ministru, a resimţit intruziunile preşedintelui în chestiuni care ţin strict de competenţa Guvernului aşa că nu intenţionează să repete acest procedeu. „Circa 80-90% din atribuţiile puterii executive sunt reprezentate de către Guvern. Când e cineva nemulţumit vine să protesteze la Palatul Victoria, nu la Cotroceni”, a spus Ponta.

De asemenea, acesta a precizat că, în eventualitatea în care va fi ales preşedinte al României, va participa la şedinţele Consiliului European doar atunci când acest organism va aborda chestiuni care ţin de securitate şi politică externă.

Citeşte şi Ponta: Chiar dacă toate voturile din diaspora ar fi 100% pentru Johannis, rezultatul alegerilor nu se schimbă