Ponta, despre cazul EADS: Mă îngrijorează că Băsescu confirmă fapte de corupţie pe relaţia Germania-România

Publicat: Vineri, 31 Octombrie 2014 11:54 // Actualizat: Vineri, 31 Octombrie 2014 12:05 // Sursa: romaniatv.net

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Victor Ponta a declarat vineri că este îngrijorat de faptul că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu dosarul EADS confirmă 'nişte fapte de corupţie legate de relaţia România-Germania', relatează Agerpres.

Foto: România TV

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  'Fiind vorba despre un dosar aflat pe rolul Parchetului, în niciun caz nu pot să vorbesc. Faptul că vorbeşte domnul Băsescu este şi ilegal şi total greşit. Ce mă îngrijorează foarte tare este că domnul Băsescu - eu nu pot să fac acest lucru - confirmă nişte fapte de corupţie legate de relaţia Germania-România. Şi astea cred că trebuie tratate cu toată prudenţa. Faptul că şi nemţii sunt corupţi e un lucru pe care trebuie să îl spuneţi serviciului de propagandă (...) Dar când vorbim totuşi despre relaţii guvernamentale, cred că trebuie să fim serioşi şi raţionali şi din acest motiv n-o să mă vedeţi comentând nimic de asemenea dosare aflate pe rol', a afirmat premierul la Palatul Victoria.

Întrebat dacă se aşteaptă ca dosare de acest gen să apară în cel de-al doilea tur, Ponta a replicat: 'Sper că nu! Pentru că n-aş vrea să se considere că în felul ăsta se dovedeşte că şi nemţii mai dau sau iau mită, nu ştiu. Sper că nu. Sper că în campania electorală, mai sunt două săptămâni, vorbim despre ce face viitorul preşedinte al României şi eu vă anunţ de pe acum că particip la toate dezbaterile cu contracandidata sau contracandidatul care este în turul II pe politică externă, siguranţa naţională, siguranţă energetică (...) Asta va face viitorul preşedinte. Nu se va ocupa de shoppingul de la Paris al unei doamne. Ori eu asta am discutat printre picături, când nu erau mascaţi şi cătuşe, eu vorbeam despre ce face viitorul preşedinte al României.'

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seară, într-o emisiune televizată, că nu ştie în ce stadiu se află dosarul EADS, referitor la sistemul de securizare a graniţelor pentru includerea României în spaţiul Schengen, însă din informaţiile deţinute este 'cert' că un 'număr important de firme şi persoane' apar atât în acest dosar, cât şi în dosarul Microsoft.

De asemenea, el a afirmat că dosarul EADS nu va 'lovi' doar într-o anumită tabără politică, ci 'în toate partidele'.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Băsescu a susţinut şi că Elena Udrea, candidatul PMP, nu are tangenţă cu dosarul EADS, pentru că în perioada în care a deţinut funcţii în Guvern nu a avut atribuţii pe securizarea graniţelor. El a mai menţionat că în ciuda acestui lucru, Elena Udrea a fost 'incriminată cu mânie proletară' de 'televiziunile de serviciu' ale puterii.

Totodată, preşedintele în funcţia a afirmat Băsescu că şi-ar dori ca dosarul EADS 'să iasă' cât mai repede, însă va apărea doar atunci când procurorii vor termina ancheta.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 oct 12:33
...‘nişte fapte de corupţie legate de relaţia România-Germania’, relatează Agerpres. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
31 oct 12:02
...cu dosarul EADS confirmă ‘nişte fapte de corupţie legate de relaţia România-Germania’, relatează Agerpres. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H