EXIT POLL CSCI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primele REZULTATE. Statistici cum au votat românii

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI.  Directorul de cercetare al CSCI, Emil Pâslaru a explicat la România TV cum au votat românii până acum, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

16 nov. 2014, 14:38
EXIT POLL CSCI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primele REZULTATE. Statistici cum au votat românii

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI. Directorul de cercetare al CSCI a făcut pentru România TV profilul celor care au votat până acum în turul doi al alegerilor prezidenţiale. „Avem trei variabile de analiză: sex, vârstă şi ocupaţie. În toate cele trei variabile sunt diferenţi şi faţă de ceea ce aşteptam noi, dar şi faţă de primele date prezentate în urmă cu câteva ore. De exemplu avem mai mulţi bărbaţi care au mers la vot – 52%, decât femei – 48%. Este prima oară când mîsurăm în eşantioanele noastre mai mulţi bărbaţi decât femei.

Citeşte şi EXIT-POLL REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 turul II, ora 14.30. Cine conduce în preferinţele românilor

Pe vârste sunt surprizele cele mai mari. 17% prezenţă la vot în eşantionul 18-29 de ani este foarte mult. În segmentul de peste 60 de ani ne aşteptam să avem 30%, dar avem 36%. În segmentul de vârstă 30-44 ani avem un procent de 20% prezenţă la vot, iar între 45 şi 59 de ani, un procent de 27%.

Educaţia am împărţit-o în primară, medie şi superioară. Clişeul conform căruia cei cu educţaie primară votează mai mult nu se confirmă. Doar 16% dintre aceşti oameni au mers la vot, cei cu studii medii au mers în proporţie de 60%, iar cei cu studii superioare care s-au prezentat la urne au fost de 19%„, a declarat pentru România TV Emil Pâslaru, directorul de cercetare al CSCI.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Prezenţa la vot în DIASPORA. Date oficiale BEC