ALEGERI PREZIDENŢIALE. Remus Pricopie: Victor Ponta, un candidat care marchează sfârșitul tranziției românești

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a postat pe Facebook un mesaj de susținere pentru Victor Ponta, înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Pricopie spune că "a venit timpul ca România să aibă un Președinte cu o viziune deschisă, democratică și modernă în legătură cu viitorul țării și cu dezvoltarea noastră ca societate".

01 nov. 2014, 13:59
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Remus Pricopie: Victor Ponta, un candidat care marchează sfârșitul tranziției românești

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ministrul Educației consideră că Victor Ponta „marchează sfârșitul simbolic al tranziției românești, desprinderea completă de trecutul comunist”.

„Îl cunosc de mulți ani pe Victor. Este un om serios, are o familie extraordinară și întotdeauna s-a ținut de cuvânt atunci când a promis ceva sau când am stabilit ceva împreună!”, susține Remus Pricopie.

„Prin vârstă, prin proiectele sale, prin tot ce a făcut până acum în fruntea Guvernului, Victor marchează sfârșitul simbolic al tranziției românești, desprinderea completă de trecutul comunist. Cred în Victor, mă regăsesc în proiectul România Puternică și în mesajul de dialog, consens şi unire pe care îl transmite tuturor românilor!”, declară Remus Pricopie.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Duminică, 2 noiembrie 2014, românii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne pentru a alege un nou preşedinte. 14 candidaţi au intrat în cursa pentru Cotroceni, Victor Ponta şi Klaus Iohannis fiind creditaţi de sondajele de opinie drept finalişti în cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc pe 16 noiembrie. Secţiile de votare vor fi duminică deschise de la ora 7.00 până la ora 21.00. Alegătorii care nu se află în localitatea de domiciliu pot vota pe liste suplimentare la orice secţie de votare.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Cei 14 candidaţi care au intrat în cursa prezidenţială, sunt, aşa cum vor apărea pe buletinul de vot:  Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu (PPDD), Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), William Brînză (PER), Elena Udrea (PMP), Mircea Amariţei (Prodemo), Teodor Meleşcanu (independent), Gheorghe Funar (independent), Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), Călin Popescu Tăriceanu (independent) şi Corneliu Vadim Tudor (PRM).

CUM ARATĂ BULETINUL DE VOT 

La scrutinul de duminică, 18.296.567 cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne, în ţară fiind organizate 18.550 secţii de vot şi 294 în străinătate. Pentru scrutin sunt pregătite 20.745.068 de buletine de vot şi 94.220 de ştampile cu menţiunea „Votat”.

Vezi SECŢIILE DE VOTARE DIN JUDEŢE ŞI UNDE EŞTI ARONDAT

Au drept de vot cetăţenii români care au 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv, cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sau în străinătate. Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

În Bucureşti sunt 1.245 de secţii de votare. În sectorul 1 al Capitalei sunt organizate 162 de secţii, în sectorul 2 – 202, în sectorul 3 – 274, în sectorul 4 – 178, în sectorul 5 – 196, iar în sectorul 6 – 233 de secţii de votare.

Vezi SECŢIILE DE VOTARE DIN BUCUREŞTI ŞI UNDE EŞTI ARONDAT

În străinătate vor fi organizate 294 de secţii pentru cetăţenii români care doresc să îşi exercite dreptul de vot. Potrivit MAE, aproximativ trei milioane de români care trăiesc în afara ţării vor putea vota la alegerile prezidenţiale. Ministerul a trimis în străinătate 600.000 de buletine de vot. Conform MAE, pentru scrutinul din 2 noiembrie a fost majorat numărul de secţii de votare în Republica Moldova, de la 13 la 21, ţinându-se cont de tendinţa ascendentă a numărului de cetăţeni români cu drept de vot din statul vecin. A scăzut însă numărul celor din Italia (unde trăiesc în jur de 900.000 de români, conform datelor oficiale) de la 55 la 51 şi din SUA, de la 28 la 22. În Spania s-a menţinut acelaşi număr de secţii de vot, respectiv 38. 

Unde sunt secţiile de votare din străinătate unde POŢI VOTA ÎN 2 NOIEMBRIE