Vosganian îl invită pe Antonescu în campanie: Te-ai urcat pe scenă cu Geoană, nu poţi să nu urci cu Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat joi, de la Oradea, că îl invită pe fostul lider liberal Crin Antonescu să ia parte la campania electorală între turul întâi şi turul doi al alegerilor prezidenţiale, deoarece prezenţa lui ar putea să completeze imaginea candidatului Klaus Iohannis într-un mod pozitiv, transmite Agerpres.

30 oct. 2014, 12:57
Vosganian îl invită pe Antonescu în campanie: Te-ai urcat pe scenă cu Geoană, nu poţi să nu urci cu Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Întrebat despre o posibilă revenire a fostului lider Crin Antonescu, senatorul Varujan Vosganian a declarat că îi este greu să vorbească în numele lui, însă îi adresează invitaţia

Începând cu februarie, s-a întâmplat ceva cu el. Comportamentul lui s-a schimbat. Şi ca să fim siguri că rămâne acelaşi om, dezinvolt şi liber ca şi până în februarie, între turul întâi şi turul doi, el ar trebui să se reîntoarcă. Eu nu vă dau un răspuns, ci adresez o invitaţie. Am avut mai multe discuţii cu Crin Antonescu. Mi s-a părut că el nu se acomodează din mers cu tipul de campanie al lui Klaus Iohannis. Dar asta era mai demult. Nu am mai vorbit cu el de când a început campania‘, a spus Varujan Vosganian.

În opinia sa, Crin Antonescu ar trebui să revină ‘măcar de dragul anilor în care a condus PNL, de dragul proiectului pe care l-a iniţiat, PNL-PDL’, dar şi pentru că ar putea să fie credibil din multe puncte de vedere.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ‘Lumea se obişnuise cu el şi lumea, în general, duce dorul lui Crin Antonescu, ca parte a imaginii publice. Există două feluri de oameni politici: unii la care te oboseşte prezenţa lor şi alţii la care te întristează absenţa lor. Deci Crin Antonescu este aşteptat să se reîntoarcă. Sigur că nu de toată populaţia. De mare parte a românilor. Sau ca să duc ideea mai departe, de ceea ce reprezenta Crin Antonescu. La nivelul dârzeniei sale, a retoricii sale, la nivelul surprizelor sale, ca să fiu eufemistic, nu i-a luat nimeni locul. Prezenţa lui, pornind de la aceste trei dimensiuni, ale dârzeniei, ale retoricii şi ale imprevizibilităţii, ar putea să completeze imaginea candidatului Klaus Iohannis într-un mod pozitiv’, a subliniat Vosganian.

El a adăugat că Antonescu ar trebui să facă acest lucru şi pentru că ar avea mai multe motive să îl susţină pe Iohannis decât a avut în 2009 de a fi alături de Mircea Geoană. ‘Când te-ai suit pe scenă cu Mircea Geoană în 2009, nu ai nicio justificare să refuzi să te urci cu Klaus Iohannis în 2014. Adică motivele pentru care ai putea să-l sprijini pe Klaus Iohannis sunt mult mai multe decât motivele care te-au făcut să-l susţii pe Geoană‘, a mai adăugat senatorul liberal.