Alegeri Republica Moldova: Igor Dodon se angajează să nu colaboreze cu Plahotniuc şi o îndeamnă pe Maia Sandu să facă la fel

Candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile prezidențiale de duminică din Republica Moldova, Igor Dodon, a făcut vineri apel la oponenții săi, și în special la Maia Sandu, candida PPDA-PAS-PLDM, să semneze un angajament public că viitorul șef al statului nu va coopera cu "partidele oligarhice" care au fost în ultimii ani la guvernare și mai ales cu Vlad Plahotniuc.

28 oct. 2016, 08:23
Alegeri Republica Moldova: Igor Dodon se angajează să nu colaboreze cu Plahotniuc şi o îndeamnă pe Maia Sandu să facă la fel

„Vreau să le amintesc tuturor că din 2009 încoace Dodon Igor este in opoziție față de guvernare. După alegerile parlamentare din 2014, Partidul Socialiștilor a fost unicul partid care s-a declarat de opoziție față de această guvernare. Din 2014 suntem în opoziție față de guvernarea oligarhilor”, a declarat, într-un briefing de presă, Igor Dodon, plasat pe primul loc în sondajele de opinie.

El și-a reiterat promisiunea că după alegerile prezidențiale Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va rămâne în opoziție în Parlament și că nu va face coaliție cu „partidele oligarhice” și cu Vlad Plahotniuc, controversat om de afaceri și prim-vicepreședinte al Partidului Democrat (PD), considerat de asemenea artizanul actualei coaliții aflate la guvernare. 

Igor Dodon a semnat în fața camerelor de filmat un document prezentat ca un angajament că, după alegeri, nu va accepta o coaliție „cu partidele controlate de Vlad Plahotniuc”.

„Fac un apel către oponenții mei politici să semneze acest angajament, și în special Maia Sandu. Știm că Plahotniuc a susținut-o în campania electorală. Trebuie să vedem ‘who is who'”, a declarat candidatul prorus.

Cetățenii Republicii Moldova vor vota duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale, favoriții în sondaje fiind Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, și Maia Sandu, candidatul unic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM). Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, și-a anunțat miercuri retragerea din cursa prezidențială.