Alegeri Republica Moldova: Leancă face ca Lupu. Ar vrea să se retragă din cursa prezidenţială

Liderul Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM), Iurie Leancă, a anunțat miercuri, în cadrul unui scurt briefing de presă transmis în direct de Unimedia.md și Agora.md, că în urma consultărilor avute cu membrii partidului său în teritoriu și mai ales după anunțul democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa pentru președinția republicii, s-a decis că PPEM are nevoie "de mai mult timp" pentru a lua o hotărâre în ceea ce privește o eventuală retragere a sa din cursa prezidențială.

26 oct. 2016, 17:03
Alegeri Republica Moldova: Leancă face ca Lupu. Ar vrea să se retragă din cursa prezidenţială

Anunțul lui Leancă a fost făcut în condițiile în care în aceeași zi, imediat după retragerea lui Marian Lupu din cursa prezidențială, au existat informații neoficiale, pe surse, conform cărora liderul PPEM ar intenționa să repete gestul lui Lupu.

Iurie Leancă a anunțat că jurnaliștii vor fi invitați joi la sediul partidului, „poate chiar în prima parte a zilei”, pentru a le fi comunicată decizia PPEM.

Citeşte şi Alegeri Republica Moldova: Dodon afirmă că retragerea lui Lupu din cursa prezidenţială a fost dictată de americani

Candidatul democrat Marian Lupu a anunțat miercuri că se retrage din cursa electorală pentru președinția Republicii Moldova și că o va susține pe Maia Sandu, candidatul unic PAS-PPDA-PLDM. Anunțul lui Lupu a stârnit imediat un val de reacții controversate în presa din republică și pe rețelele de socializare online.