ALEGERI RUSIA 2021. Rusia Unită obţine peste 40% din voturi. Partidul președintelui Vladimir Putin s-a clasat pe prima poziţie. MAE recunoaşte doar parţial scrutinul

ALEGERI RUSIA 2021. Partidul președintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, s-a clasat pe prima poziție la alegerile de trei zile pentru Duma de Stat, iar Partidul Comunist pe locul 2 cu 25.17% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare, după ce Kremlinul a înlăturat candidații opoziției.

19 sept. 2021, 22:38
ALEGERI RUSIA 2021. Rusia Unită obţine peste 40% din voturi. Partidul președintelui Vladimir Putin s-a clasat pe prima poziţie. MAE recunoaşte doar parţial scrutinul
Rusia Unită obţine 38,57% din voturi

ALEGERI RUSIA 2021 UPDATE. După procesarea a 20% din voturi, lider în urma scrutinului pentru Duma de Stat a Rusiei devine Partidul „Rusia Unită”, cu 42,92% din sufragii, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale a Rusiei.
Urmează Partidul Comunist al Federației Ruse – cu 23,04% din voturi și Partidul Liberal-Democrat al Rusiei – cu 8,77%, precum și Partidului ”Rusia Corectă – Pentru Adevăr”, care a acumulat doar 7,14% din voturi. Partidul „Oameni noi”, a obținut 6,87%.

ALEGERI RUSIA 2021. Secțiile de vot s-au închis în toate regiunile Rusiei, după trei zile de vot , în timp ce prezența națională la vot la ora 19.00 era de 45.15%, potrivit Șefei Comisiei Electorale Centrale, care a confirmat 12 cazuri de voturi multiple la nivel național, în ciuda informațiilor și imaginilor care au arătat că fraudele au fost extinse și nu doar izolate, relatează Reuters, AFP și Moscow Times.

Cu doar 9% din buletinele de vot numărate la nivel național, Comisia Electorală Centrală a declarat că Rusia Unită a câștigat 38,57% din voturi.

Separat, un exit-poll realizat de INSOMAR și publicat de agenția de știri RIA din Rusia a prezis că Rusia Unită va câștiga alegerile parlamentare cu puțin peste 45% din voturi.

Citeşte şi: Alertă în Europa de Est. Rusia a ridicat avioanele de luptă Suhoi Su-30

ALEGERI RUSIA 2021. Partidul a câștigat puțin peste 54% din voturi în 2016, ultima dată când au avut loc alegeri parlamentare. De atunci, s-a confruntat cu o scădere a popularității sale, pe fondul scandalurilor de corupție, al nivelului de trai în scădere, dar și a operațiunilor masive de represiune a criticilor Kremlinului din ultimii ani.

Rezultatele parțiale au arătat că Partidul Comunist a obținut 25,17% din voturi, urmat de partidul naționalist LDPR cu 9,6%.

ALEGERI RUSIA 2021. Aliații criticului Aleksei Navalnîi i-au îndemnat pe ruși să urmeze strategia sa de vot inteligent, care echivalează cu sprijinirea candidatului cu cele mai mare șanse să învingă Rusia Unită într-un anumit district electoral, scrie Hotnews.ro.

Partidul lui Putin era așteptat să câștige acest scrutin după ce Kremlinul a zdrobit programul lui Aleksei Navalnîi „vot inteligent” și a interzis candidații opoziției de a participa la scrutin.

Așteptata victorie a partidului Rusia Unită cel mai probabil va fi folosită de Kremlin ca dovadă pentru sprijinul acordat de populație lui Vladimir Putin, care a fost la putere ori ca președinte, ori ca premier din 1999.

  • MAE: România nu recunoaşte legitimitatea alegerilor din Crimeea şi reafirmă sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei

România nu recunoaşte legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse organizate, duminică, în Crimeea, şi reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa citată aminteşte că România nu recunoaşte nici „anexarea ilegală” a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă.

De asemenea, MAE notează „cu regret” că Federaţia Rusă a deschis secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, „în pofida poziţiei clare, contrare, a autorităţilor constituţionale de la Chişinău, fapt ce contravine suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova„.


loading...