ALEGERI SUA 2012: Barack Obama, preşedintele „visului american” împlinit VIDEO

ALEGERI SUA 2012. Este al 44-lea preşedinte american. Este primul preşedinte american de culoare. Povestea lui poate fi inclusă în categoria"visul american" împlinit. „Yes, we can!”, i-a îndemnat  Barack Obama pe americani încă de la început, din timpul campaniei sale electorale pentru primul mandat prezidenţial. Apoi le-a demonstrat că se poate, de vreme ce el a reuşit să fie primul afro-american care a ajuns la Casa Albă. Acum, a primit un al doilea mandat, pentru a termina ce a început. 

07 nov. 2012, 05:03
ALEGERI SUA 2012: Barack Obama, preşedintele „visului american” împlinit  VIDEO

Nume: Barack Obama

Născut: 4 august 1961, Honolulu, Hawaii

Vârsta: 51 de ani

Familia: Căsătorit cu Michelle Obama, doi copii, Malia (14 ani) şi Sasha (11 ani)

CV: 1988:admis la Harvard Law School; 1991: titlul de Juris Doctor magna cum laudae. 1993-1996:avocat asociat la Miner, Barnhill&Galland.;1997-2004: membru al Senatului statului Illinois; 2004: ales în Senatul SUA; 2007: îşi anunţă candidatura la funcția de Președinte al Statelor Unite; 2008: ales preşedintele SUA

Familia i-a cultivat perseverenţa

Barack Obama a crescut într-o familie din clasa de mijloc, care l-a obişnuit cu munca şi cu adevăratele valori. I s-a spus mereu că munca serioasă şi educaţia sunt mijloacele prin care poate să meargă înainte, să ajungă departe. A fost crescut şi cu credinţa că viaţa este o binecuvântare şi merită să o trăieşti făcând ceva şi pentru semenii tăi.

Obama s-a născut în Hawaii, la 4 august 1961, din tată originar din Kenya şi mamă americancă din Kansas. A fost crescut cu ajutorul bunicilor materni. 

Între 1993 și 1996, ca avocat asociat al biroului Miner, Barnhill&Galland, s-a ocupat de cazuri de discriminare și de încălcare a dreptului de vot precum și de reprezentarea legală a mobilizatorilor comunitari. Din 1993 până în 2004, când a devenit senator în Senatul SUA, a predat drept constituțional la Facultatea de Drept din Chicago.

Din Senat, spre Casa Albă

Obama s-a mutat în Chicago, unde a lucrat cu cu grup cleric la reconstrucţia comunităţilor devastate de închiderea unor oţelării locale.  A urmat apoi Facultatea de Drept la Harvard, a  titlul de Juris Doctor magna cum laudae.  A devenit şi primul afro-american preşedinte al Harvard Law Review. După absolvire, s-a întors în Chicago unde a predat Dreptul Constituţional la Universitatea Chicago şi a activat în comunitatea sa de acolo.

Primii ani ai lui Obama în politică, în calitate de senator al statului Illinois au fost marcaţi de credinţa sa puternică în puterea de a elimina barierele şi a uni oamenii. În Senat, a reuşit să promoveze primele reforme etice din ultimii 25 de ani, în special pe cele privind familiile şi sănătatea.  A militat pentru interzicerea celui mai periculos armament din lume şi a pentru transparenţă în Guvern prin publicarea online a cheltuielilor federale.

În 4 noiembrie 2008, a fost ales preşedinte al Statelor Unite ale Americii, devenit cel de-al 44-lea şef la Casa Albă. A fost învestit oficial în funcţie în data de 20 ianuarie 2009. El şi soţia lui, Michelle Obama, au două fete, Malia, în vârstă de 14 ani şi Sasha, de 11 ani.