ALEGERI SUA 2020. Dezbatere Trump vs. Biden. Preşedintele, atacat pentru relaţia cu Kim Jong Un. „E ca şi cum te-ai întâlni cu Hitler”

ALEGERI SUA 2020. O parte importantă din dezbaterea dintre Joe Biden şi Donald Trump a fost consacrată şi diplomaţiei, ocazie pentru candidatul democrat de a denunţa relaţia dintre actualul preşedinte şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

23 oct. 2020, 05:09
ALEGERI SUA 2020. Dezbatere Trump vs. Biden. Preşedintele, atacat pentru relaţia cu Kim Jong Un. „E ca şi cum te-ai întâlni cu Hitler”

ALEGERI SUA 2020. „Ce a făcut? A legitimat Coreea de Nord. A spus despre el că este un bun prieten, însă (Kim – n.r.) este un golan”, a declarat Biden. Donald Trump, care s-a întâlnit de trei ori cu liderul nord-coreean, s-a lăudat cu relaţia „foarte bună” cu Coreea de Nord şi că a îndepărtat ameninţarea unui „război nuclear”. „E ca şi cum ai spune că am avut o relaţie bună cu Hitler înainte ca el să invadeze Europa„, a reacţionat Biden.

Democratul l-a atacat pe contracandidatul republican şi pe tema imigraţiei, acuzându-l că a dus o politică „criminală” faţă de copiii imigranţi.

Conform unei asociaţii americane de apărare a drepturilor omului, părinţii a circa 545 de copii de migranţi care au fost separaţi în SUA după ce au traversat ilegal frontiera nu au putut fi localizaţi.

Citeşte şi ALEGERI SUA 2020. Dezbatere Biden vs. Trump, acuzaţii pe tema Covid. „Cineva responsabil de atâtea morţi nu poate rămâne preşedinte”

ALEGERI SUA 2020. „Aceşti copii sunt singuri, nu au unde să meargă (…) E criminal„, a spus fostul vicepreşedinte.

Candidatul democrat şi-a asumat riscul de a spune că, dacă va fi ales, va începe o tranziţie de la industria petrolieră, deoarece aceasta poluează masiv.

Veţi ţine minte asta, Texas, Ohio, Pennsylvania?„, a spus Trump, cu adresare la alegătorii din cele trei state-cheie unde Biden pare în măsură să îşi dispute victoria în faţa miliardarului republican. În ceea ce îl priveşte, Trump, care îşi exprimă cu regularitate scepticismul în privinţa schimbărilor climatice, a dat asigurări că SUA nu au mai avut de mulţi ani un aer şi o apă „atât de curate”. El a respins rapid utilizarea de energii regenerabile, spunând în legătură cu centralele eoliene că „omoară toate păsările”.

Spre deosebire de precedentele alegeri prezidenţiale, în acest an nu au fost organizate decât două dezbateri, Trump refuzând un duel virtual la 15 octombrie, un format propus pentru a evita riscurile de infectare după diagnosticarea sa pozitivă cu coronavirus.

Echipele celor doi candidaţi au anunţat cu câteva ore înainte de dezbatere că aceştia au fost testaţi negativ la COVID-19, Donald Trump fiind supus unui test la bordul avionului prezidenţial Air Force One.

Pereţii de plexiglas care fuseseră instalaţi pe scenă pentru a-i separa pe cei doi au fost în cele din urmă scoşi.