ALEGERI SUA: Bernie Sanders şi Ted Cruz câştigă primarele din Wisconsin

Bernie Sanders a câștigat marți primarele prezidențiale democrate din Wisconsin, în timp ce Ted Cruz l-a bătut pe Donald Trump la republicani, potrivit estimărilor prezentate de posturile americane de televiziune.

06 apr. 2016, 06:31
ALEGERI SUA: Bernie Sanders şi Ted Cruz câştigă primarele din Wisconsin

Senatorul de Vermont Bernie Sanders a obținut aproximativ 54% din voturi, față de 46% Hillary Clinton, potrivit estimărilor CNN.

Ultimele primare și reuniuni de alegători (caucus) i-au fost deosebit de favorabile lui Bernie Sanders, care a câștigat șase din șapte consultări în două săptămâni. El era favorit în sondajele realizate în Wisconsin, stat din regiunea Marilor Lacuri, unde a mai învins în statele învecinate Minnesota și Michigan.

Cei 86 de delegați democrați vor fi repartizați proporțional între cei doi candidați.

În tabăra republicanilor, senatorul ultraconservator de Texas Ted Cruz, erou al curentului Tea Party, l-a învins cu ușurință pe omul de afaceri Donald Trump cu 52% față de 31%, potrivit estimărilor CNN.

Guvernatorul de Ohio, John Kasich, s-a clasat pe locul al treilea.

Cei 42 de delegați republicani din Wisconsin vor fi repartizați învingătorului, în funcție de rezultatul exact al primarelor. Victoria lui Ted Cruz nu îi permite să îl ajungă din urmă pe Donald Trump care dispune de un avans considerabil în cursa pentru învestitură.

Citeşte şi Bernie Sanders obţine victorii răsunătoare în caucusurile democrate din Alaska şi Washington

Rezultatele de marți seară amână însă consacrarea omului de afaceri și îl va împiedica probabil să atingă majoritatea absolută de 1.237 de delegați, care i-ar permite să obțină învestitura înainte de Convenția națională de la Cleveland, în iulie.

Hillary Clinton și Donald Trump sunt favoriți pentru primarele din statul New York (19 aprilie), precum și la cele din 26 aprilie organizate în cinci state, printre care Pennsylvania.