ALEGERI SUA. Donald Trump se recuperează rapid de coronavirus, preşedintele vrea să organizeze un miting electoral în weekend

Președintele american Donald Trump și-a finalizat tratamentul pentru Covid-19 și poate reveni la angajamentele publice în acest weekend, afirmă medicul său.

09 oct. 2020, 05:27
ALEGERI SUA. Donald Trump se recuperează rapid de coronavirus, preşedintele vrea să organizeze un miting electoral în weekend

Dr. Sean Conley a declarat că președintele a răspuns „extrem de bine” la medicamente, iar starea sa de sănătate „a rămas stabilă”. Ulterior, Donald Trump a afirmat că vineri va efectua probabil un nou test Covid, iar în acest weekend speră să organizeze un miting.

În ciuda faptului că s-a recuperat, președintele în exerciţiu a exclus orice posibilitate de a participa la o dezbatere online cu rivalul său democrat Joe Biden, afirmând că nu-şi „va pierde timpul într-o dezbatere virtuală”, după ce organizatorii au spus că aceasta va trebui să aibă loc de la distanță, deoarece Trump a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Citeşte şi Din cauza Covid, inclusiv statuia lui Donald Trump a fost pusă în carantină. Ea a fost mutată într-o vitrină, cu masca pe figură FOTO

Într-un comunicat de presă trimis joi seara de la Casa Albă, dr. Conley a subliniat că Donald Trump nu prezintă semne „care să sugereze progresul bolii”.

„Sâmbăta va fi ziua a 10-a de la diagnosticul iniţial și, pe baza traiectoriei diagnosticelor avansate pe care echipa le desfășoară, anticipez pe deplin revenirea în siguranță a președintelui la angajamentele publice în acel moment”, afirmă doctorul.