ALEGERI SUA. Preţul aurului a înregistrat cea mai mare creştere după Brexit

Cotația aurului a crescut miercuri cu aproape 5%, pe măsură ce investitorii caută valori de refugiu îngrijorați de posibilitatea unei victorii a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, transmite Reuters.

09 nov. 2016, 07:24
ALEGERI SUA. Preţul aurului a înregistrat cea mai mare creştere după Brexit

Aceasta este cea mai mare creștere înregistrată într-o singură zi de prețul aurului după data de 24 iunie, când cotația metalului galben a crescut cu 8%, după ce Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană.

Prețul spot al aurului a crescut cu până la 4,9% până la 1.337,40 dolari uncia, cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, și la ora 05:55 GMT era în creștere cu 4% până la 1.326,70 dolari. De asemenea, prețul spot al argintului a crescut cu 2,9% până la 18,87 dolari uncia, iar cotația la platină a crescut cu 1,5%. În paralel, dolarul american s-a prăbușit iar peso-ul mexican a atins cea mai scăzută valoare din ultimele decenii.

„Trump președinte înseamnă o lungă perioadă de incertitudine în care fiecare declarație a președintelui ales va avea efecte importante asupra piețelor”, a declarat Joshua Rotbart, partener la firma J. Rotbart & Co.

Analiștii sunt de părere că o victorie a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA ar putea determina și Rezerva Federală americană să amâne majorarea dobânzii de politică monetară la reuniunea de luna viitoare, ceea ce ar crește și mai mult atractivitatea aurului.