Alegeri CRUCIALE în Iran: Electoratul vrea o deschidere mai mare a ţării şi reînnoirea instituţiilor conservatoare

Iranienii au început să voteze vineri dimineață într-un dublu scrutin, considerat vital pentru continuarea politicii de deschidere a președintelui moderat Hassan Rohani, care speră să-și consolideze puterea în fața conservatorilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

26 feb. 2016, 07:25

Iranul votează în alegeri vitale pentru o deschidere mai mare a țării. Aproximativ 55 milioane de iranieni sunt chemați la urne să se pronunțe în cadrul acestor alegeri pentru reînnoirea a două instituții dominate de conservatori — Parlamentul și Adunarea experților, responsabilă cu numirea și, eventual, demiterea liderului suprem al Iranului, informerază Agerpres.

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei a votat printre primii într-o moschee situată în complexul unde își are reședința la Teheran.

Citeşte şi Rusia trimite primul transport cu sisteme de rachete S-300 în Iran

Aceste alegeri sunt primele de la încheierea la 14 iulie 2015 a acordului istoric între marile puteri și Teheran asupra programului nuclear iranian, care trebuie să permită Republicii Islamice să depășească izolarea și să-și relanseze economia slăbită după aproape zece ani de sancțiuni internaționale.