Aleksei Navalnîi, pus pe lista „teroriştilor” de conducerea închisorii unde e încarcerat. Mesajul transmis de dizident, din puşcărie

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, care se află după gratii, a anunţat luni pe Instagram că o comisie a închisorii l-a desemnat drept extremist şi terorist.

11 oct. 2021, 16:34
Aleksei Navalnîi, pus pe lista „teroriştilor” de conducerea închisorii unde e încarcerat. Mesajul transmis de dizident, din puşcărie

Aleksei Navalnîi a scris pe Instagram că a fost chemat în faţa unei comisii care a votat în unanimitate în favoarea acestei modificări de statut.

Măsura creşte presiunile oficiale asupra celui mai cunoscut critic de pe plan intern al preşedintelui rus Vladimir Putin. Navalnîi execută în prezent o sentință de doi ani și jumătate de închisoare pentru încălcări condiționate, despre care a spus că i-a fost atribuită pentru a i se bloca ambițiile politice.

Navalnîi a încercat să minimalizeze anunţul, salutând faptul că de acum nu mai este considerat susceptibil să fugă şi va fi vizitat mai puţin frecvent de gardieni în cursul nopţii.

Citeşte şi Aleksei Navalnîi, primul interviu din închisoare. „Privarea de somn e una dintre metodele de tortură preferate de serviciile secrete. Nu lasă urme şi e insuportabilă”

Acum am un semn deasupra patului, care spune că sunt terorist”, a scris Navalnîi în postarea preluată de The Moscow Times.

Autoritățile ruse nu au confirmat imediat modificarea statutului lui Navalny, iar Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia (FSIN) nu a răspuns la o cerere privind statutul disidentului Aleksei Navalnîi.

Citeşte şi Vladimir Putin nu garantează că Navalnîi va ieşi viu din închisoare. Primul interviu al liderului rus acordat presei americane, după trei ani


loading...