Alep: Sute de copii bolnavi aşteaptă să fie evacuaţi din estul oraşului

Organizația Națiunilor Unite (ONU) și-a reînnoit apelul pentru o încetare imediată a focului în orașul sirian Alep, unde sute de copii bolnavi și răniți așteaptă să fie evacuați din zonele de luptă. 

08 dec. 2016, 18:50
Alep: Sute de copii bolnavi aşteaptă să fie evacuaţi din estul oraşului

‘Trebuie să existe un armistițiu’, a afirmat Jan Egeland, șeful grupului de lucru al ONU privind ajutorul umanitar în Siria, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva.

‘În prezent, cei care încearcă să scape sunt prinși în schimbul de focuri, în bombardamente și riscă să fie ținta lunetiștilor’, a spus el, subliniind că ‘sute de copii bolnavi și răniți (…) trebuie să iasă’ din cartiere din estul Alep, controlate de opoziție însă încercuite de armata loială regimului de la Damasc.

În cadrul unei reuniuni joi la Geneva, grupul de lucru al ONU a fost informat că între 100 și 500 de copii au fost identificați ca având nevoie de evacuare medicală de urgență, a mai spus Jan Egeland.

Citeşte şi Lavrov şi Kerry s-au înţeles privind retragerea combatanţilor din Alep

El a declarat că guvernul sirian a autorizat pentru prima oară ONU să pătrundă în partea asediată a orașului Alep. Cu toate acestea, el a estimat că o astfel de operațiune este imposibilă fără o încetare a ostilităților.

Egeland a adăugat că personalul umanitar care se află în vestul Alep, controlat de regim, are rezerve de hrană pentru 150.000 de persoane.