Alertă! Aceştia sunt românii care vor primi indemnizaţii speciale la pensie. Cine sunt norocoşii

Veşti bune pentru mii de români care vor primi indemnizaţii speciale la pensie, indiferent de ce alte venituri au, dacă un nou OUG va trece de votul Guvernului. Sumele sunt consistente.

05 iun. 2019, 09:50
Alertă! Aceştia sunt românii care vor primi indemnizaţii speciale la pensie. Cine sunt norocoşii

Un proiect de ordonanță de urgență aduce modificări Codul administrativ al României, proiect care reglementează indemnizațiile pentru limită de vârstă ale primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților consiliilor județene.

Noul proiect prevede că persoanele care au fost alese în funcții de primari sau viceprimari începând cu anul 1992 să beneficieze de o indemnizație pentru limită de vârstă pe care o vor primi odată ce ies la pensie.

Bugetar de lux. Tudorel Toader, pensie specială de peste 30.000 de lei lunar. Fostul ministru încasa de la stat peste 64.000 lei lunar 

Indemnizația va fi calculată: „ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,40% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată”.

Indemnizația se va impozita ca orice venit și se vor plpti contribuții de asigurări sociale de sănătate.

O altă prevedere este aceea că indemnizația se va fi cumulată cu orice tip de pensie din sistemul public sau privat.

În document se mai specifică faptul că persoanele care au fost condamnate pentru pentru infracțiuni de corupție în calitate de primar sau viceprimar nu vor beneficia de indemnizația pentru limită de vârstă.

Aceste prevederi au ofst inițial incluse într-un Proiect de lege privind Codul administrativ, dar acesta a fost respins de Parlament la începutul anului din cauza unor probleme de constituționalitate însă acum iar acum se regăsește în acest nou proiect de OUG.

Guvernul pregăteşte pensii speciale pentru primari