Alertă alimentară: un parazit descoperit în macroul congelat, vândut în mai multe judeţe

Publicat: Miercuri, 06 Martie 2013 14:19 // Actualizat: Miercuri, 06 Martie 2013 14:19 // Sursa: RTV.net

ANSVSA a instituit o alertă alimentară în mai multe judeţe din vestul, centrul şi sudul ţării, unde autorităţile sanitar-veterinare fac controale pentru a retrage de la comercializare macrou congelat importat, după ce a fost descoperit un parazit în macroul congelat importat din insulele Feroe de către o firmă din Bucureşti.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Ioan Dumbravă, a declarat, miercuri, că o alertă alimentară a fost instituită de ANSVSA după ce a fost descoperit un parazit în macroul congelat importat din insulele Feroe de către o firmă din Bucureşti, informează Mediafax.

"O parte din cantitatea de peste 60 de tone a ajuns la un depozit din Bihor şi de aici în mai multe judeţe, printre care Hunedoara, Timiş, Arad, Sălaj, Maramureş, Dolj, Cluj. În judeţul Hunedoara a ajuns o cantitate de 320 de kilograme de peşte, care s-a vândut deja în 12 magazine din Valea Jiului. Cantităţile fiind mici, s-au dat imediat şi probabil deja au fost consumate. Oamenii pot sta liniştiţi, parazitul Anisakis este unul evisceral, adică se localizează în intestine, care de regulă nu se consumă. Nu s-a descoperit parazitul şi în musculatură, prin urmare oamenii nu au fost infectaţi", a spus şeful DSVSA Hunedoara, Ioan Dumbravă.

El a adăugat că nu au fost înregistrate cazuri de persoane care să se simtă rău în urma consumului peştelui din acest lot.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 mar 16:50
Votează email 0 email
...musculatură, prin urmare oamenii nu au fost infectaţi”, a spus şeful DSVSA Hunedoara, Ioan Dumbravă. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
06 mar 14:53
.../> … View this article:   Alertă alimentară: un parazit descoperit în macroul congelat, vândut în mai multe judeţe Tags: ...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H