Alertă ANSVSA: Produse toxice retrase din magazinele Mega Image, Auchan și Selgros din România

Probleme în magazinele Mega Image, Auchan și Selgros din România. Mai multe produse au fost scoase urgent de pe piață, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). 

13 iul. 2022, 08:38
Alertă ANSVSA: Produse toxice retrase din magazinele Mega Image, Auchan și Selgros din România

Un lot de somon a fost retras din magazinele Mega Image, dar și un sortiment de înghețată din hypermarketurile Auchan și Selgros.

Clienții care au cumpărat produsele respective trebuie să le returneze sau să le distrugă.

„Nume produs: 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G

Număr lot: 86BK/221405

Termen de valabilitate: 07.06.2022; 10.06.2022

Dorim să vă aducem la cunoștință ca Mega Image a inițiat rechemarea de la consumatori a produsului 89288 H VAN WIJNEN SOMON CARPACCIO 120G, cu lot: 86BK/221405, termen de valabilitate: 07.06.2022;10.06.2022.

Detalii referitoare la decizia de rechemare a produsului: Rechemarea produsului de la consumatori a fost declanșată la solicitarea furnizorului, constatându-se depășiri ale valorilor admise de Listeria Monocytogenes.

Măsuri pentru consumatori: Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicita clienților sa NU consume produsele cu loturile sus menționate si roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐au achiziționat produsul.

Este necesară prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 26.07.2022.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, se arată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Ce produse au fost scoase de pe rafturile din Auchan și Selgros

 

Înghețata din Auchan și Selgros conține substanțe toxice. De aceea, produsele trebuie returnate sau distruse.

„Stimați clienți, General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor sale de înghețată Plain Vanilla comercializate în România.

Motivul retragerii: detectarea unor urme de oxid de etilenă (ETO)

General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM confirma că doar produsul de mai jos, cu termen de expirare înainte de 21/05/2023, face obiectul rechemării.

Persoanele care au achiziționat produsul având datele de identificare respective (EAN, si care are termen de expirare înainte de 21.05.2023) sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Clienți din magazinul de la care l-au achiziționat, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, a mai transmis ANSVSA.


loading...
Partenerii noștri