EURO 2016. Alertă ANTITERO la metroul din Paris cu câteva ore înainte de ROMÂNIA – FRANŢA

EURO 2016. Un colet suspect a fost descoperit pe peronul staţiei de metrou Chatelet din Paris, vineri, cu câteva ore înainte de startul meciului dintre România şi Franţa, care va da startul Campionatului European de fotbal.

10 iun. 2016, 10:38
EURO 2016. Alertă ANTITERO la metroul din Paris cu câteva ore înainte de ROMÂNIA – FRANŢA

Autorităţile franceze au dat alerta antitero la metroul din Paris. Un colet suspect a fost descoperit pe peronul staţiei de metrou Chatelet.

Oamenii blocaţi în tren au putut părăsi în cele din urmă vagoanele şi au ieşit la suprafaţă din staţiile în care se aflau, dar alerta e încă în vigoare în staţia Chatelet.

În metrou se aflau şi suporteri români.

Vineri seară începe EURO 2016. Franţa şi România se vor înfrunta în meciul de deschidere al turneului final. 

Citeşte şi: EURO 2016: Istoria întâlnirilor directe dintre Franţa şi România. Google, logo special pentru Euro 2016

În franţa alerta de terorism este la cele mai înalte cote, riscul de atentate fiind unul major în perioada Euro 2016. Evenimentul, pentru care francezii s-au pregătit de 6 ani, este umbrit de alerte teroriste, de greve şi proteste. În plus, fanii britanici s-au încăierat deja cu cei francezi, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene.

În ajun de EUR 2016, huliganii britanici s-au bătut cu locuitori din Marsilia, iar poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a-i calma. Incidentele s-au soldat cu 4 răniţi în rândul forţelor de ordine, iar doi suporteri, un englez şi un francez, au fost arestaţi.

Între timp, preşedintele Francois Hollande, i-a avertizat pe sindicalişti cu privire la problemele pe care grevele şi protestele le crează acestui eveniment sportiv. „Fac apel la responsabilitate, din partea fiecăruia. Pentru că, la nevoie, voi lua toate măsurile necesare”, a spus liderul de la Elysee.

Grevele de la căile ferate şi ale companiei Air France riscă să creeze şi mai mult haos, care se adaugă stării de urgenţă declarată anul trecut, după atentatele de la paris. Zeci de mii de poliţişti vor veghea ca totul să se desfăşoare în siguranţă nu doar diseară, la meciul Franţa-România, ci pe durata întregii luni de campionat.

Joi seară, 80.000 de oameni au asistat la un concert susţinut de David Guetta, pe Champ-de-Mars, lângă Turnul Eiffel.