Alertă cu bombă la Moscova, centre comerciale şi o gară evacuate. UPDATE: Au fost alarme FALSE de la un număr din Ucraina

Gara Kievski şi cel puţin 12 centre comerciale din Moscova au fost evacuate după o serie de apeluri telefonice anonime care avertizau în legătură cu existenţa unor bombe în aceste locuri, informează agenţiile de presă RIA Novosti şi Reuters, conform agerpres.ro. În urma verificărilor, reprezentanţii Ministerului de Interne rus au declarat că toate apelurile s-au dovedit a fi farse. De asemenea, anchetatorii au stabilit că "toate apelurile au fost făcute de pe un număr înregistrat în Ucraina", potrivit Mediafax.

28 nov. 2018, 10:30
Alertă cu bombă la Moscova, centre comerciale şi o gară evacuate. UPDATE: Au fost alarme FALSE de la un număr din Ucraina

Personalul, călătorii şi cumpărătorii au fost evacuaţi din clădiri, care au fost izolate, iar la faţa locului echipe au făcut verificări, cu ajutorul chinologilor., potrivit Agerpres.

Din 11 septembrie anul trecut, în Rusia s-a înregistrat un val de alerte false cu bombă, pe care Kremlinul le-a calificat drept „terorism telefonic”. De la acea dată şi până în prezent, aproape 1,4 milioane de persoane au trebuit să fie evacuate în 170 de oraşe din Rusia.

Numai în noiembrie 2017, mii de oameni – peste 20.000 potrivit unor estimări – au fost evacuaţi din centre comerciale, cinematografe, teatre, muzee şi hoteluri din Moscova după primirea unor ameninţări cu bomba care s-au dovedit a fi false.