Alertă cu bombă într-un liceu din Franţa. 2.000 de persoane au fost evacuate

Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate, luni, dintr-un liceu din Franţa, în urma unei alerte cu bombă, scrie presa franceză.

08 feb. 2016, 09:58

Dintre cele 2.000 de persoane, peste 1.700 sunt elevi. Incidentul s-a produs luni dimineaţă, la un liceu din Belfort, după ce a fost identificat un apel anonim ameninţător care semnala prezenţa unei bombe în instituţia de învăţământ.

Poliţiştii francezi au ajuns imediat la liceu şi percheziţionează clădirea, potrivit Prefecturii oraşului, citată de Le Figaro.

Citeşte şi Alerte cu BOMBĂ în mai multe şcoli din Franţa: Elevii s-au ales cu o SPERIETURĂ ZDRAVĂNĂ

„La ora 08:58, la liceu s-a promit un apel telefonic prin care se semnala prezenţa unei bombe în instituţia de învăţământ”, a comunicat Prefectura din Belfort . 1.700 de elevi, 200 de profesori şi 100 de membri ai personalului administrativ ai Liceului Follereau au fost evacuaţi pe stadionul din curtea liceului.

La faţa loculi au sosit forţe din cadrul Poliţiei naţionale, Poliţiei municipale şi pompieri, precum şi echipe de deminare. Prefectura oraşului a mai precizat că operaţiunile de verificare sunt în curs. Prefectura a deschis şi o celulă de informare a publicului despre situaţia în curs de desfăşurare.

.