Alertă cu bombă în şcolile din Marea Britanie. Elevi ameninţaţi cu DECAPITAREA

 Mii de elevi din Marea Britanie Mii au fost evacuaţi după o serie de ameninţări cu bombă, dar şi cu decapitarea ce au vizat zeci de şcoli în care se ţineau examenele naţionale.

23 mai 2016, 16:21

Cel puţin 23 de şcoli din ţară, care organizau examenele naţionale, au primit telefoane de ameninţare cu bombă, împuşcături şi chiar cu decapitarea elevilor. În urma acestor ameninţări, mii de elevi din Marea Britanie au fost evacuaţi din şcolile unde susţineau examenele, din Kent până în Newcastle, informează mirror.co.uk.

La una dintre şcoli s-au primit apeluri repetate care avertizau că în instituţie „şrapnelul îi va decapita pe copii”. Un cadru didactic a declarat pentru Mirror Online că persoana care ameninţase prin telefon a spus că îi va împuşca pe copii şi că va detona o bombă în instituţia respectivă.

Un alt reprezentant din învăţământ a afirmat vă mesajul terorist fusese preînregistrat şi că vorbitorul avea un accent american. El ameninţase că „dacă şcoala va chema poliţia, în instituţie va fi detonată o bombă imediat”.

Citeşte şi Alertă de bombă, emisă la metroul din Bruxelles după descoperirea a două colete suspecte

Poliţia a fost nevoită să închidă şcolile primare şi secundare. Părinţii copiilor au intrat în panică şi nu mai ştiau ce să creadă.

Iniţial, s-a crezut că apeluurile telefonice la câteva şcoli au fost izolate, adresându-se unui număr mic de instituţii şcolare din Kent, dar s-a aflat ulterior că aceste apeluri au fost extinse în toată ţara.