Alertă cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti! Mai multe procese, inclusiv cel al Elenei Udrea, au fost întrerupte

Alertă cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti! Forţele de ordine au intervenit de urgenţă, toate persoanele au fost evacuate.

26 ian. 2021, 11:05
Alertă cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti! Mai multe procese, inclusiv cel al Elenei Udrea, au fost întrerupte

Alertă cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti!

Autorităţile au intervenit după ce au primit un apel telefonic care anunţa că în interiorul instituţiei se afla un dispozitiv cu potențial exploziv.

Update. După două ore de verificări, alerta cu bombă de la Curtea de Apel s-a dovedit a fi falsă.

Ştire iniţială

Şedinţa de judecată în dosarul în care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, fiica fostului președinte al României Traian Băsescu, dar și alte persoane sunt judecate pentru fapte de corupție, a fost suspendată marţi la Curtea de Apel Bucureşti, din cauza unei alerte cu bombă.

Un jandarm a anunţat completul că există o ameninţare cu bombă, iar şedinţa a fost suspendată de urgenţă şi sala evaluată. Poliţia şi Brigada Antitero a SRI intervin. Preşedinta completului a anunţat că şedinţa se va relua la ora 14.00.

„Am ieșit toți! Eram în sala de judecată la procesul Elenei Udrea. Ne-au evacuat! Jandarmul a venit de urgență la președintele de complet, spunându-i că e amenințare cu bombă. În acel moment, s-a suspendat ședința. E haos la Curtea de Apel, pentru că sunt proteste și oamenii aleargă, sunt foarte, foarte speriați!”, a povestit un jurnalist prezent la faţa locului, conform dcnews.

„Repet: eram în sala de judecată la procesul Elenei Udrea, când am fost anunțați că s-a dat alerta cu bombă la 112. Se pare că un bărbat a fost cel care a sunat”.

O altă ameninţare asupra Curţii de Apel, în vara anului trecut

Nu e prima dată când se întâmplă acest lucru. În vară, a fost o altă ameninţare cu bombă la Curtea de Apel. Toate persoanele aflate în interior clădirii au fost evacuate de urgenţe.

Tot în vară, au fost alte două alerte cu bombă şi la Tribunalul Bucureşti.

”În această dimineaţă, în jurul orei 10.00, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată direct, de către jandarmii ce efectuează paza sediul Tribunalului Bucureşti, despre faptul că a fost receptionată o informare cu privire la faptul că în sediul instituţiei este amplasat un dispozitiv cu potenţial exploziv”, spunea Poliţia Capitalei la acea vreme.

Mail-ul a fost trimis la ora 01:30 dimineaţa, însă mesajul a fost văzut abia în jurul orei 09:30, moment în care s-a dat alarma în instituţie. Personalul şi justiţiabilii prezenţi în Tribunal au fost evacuaţi în baza procedurilor de urgenţă, iar Poliţia şi Serviciul Român de Informaţii au fost alertate.