Alertă cu bombă la Kiev, unde se află Iohannis, Macron, Scholz și Draghi (FOTO)

Klaus Iohannis a ajuns joi, 16 iunie, la Kiev, alături de premierul Italiei, Mario Draghi, președintele Franței, Emmanuel Macron și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

16 iun. 2022, 12:03

O situație imprevizibilă a avut loc după ce liderii europeni au ajuns în Ucraina. O alarmă s-a declanșat la scurt timp după ce oficialul de la Palatul Cotroceni a intrat în hotelul unde este găzduit în capitala ucraineană, informează Antena 3.

„Semnalul de alarmă aeriană spune că există un pericol deasupra Ucrainei și că orice zonă poate fi bombardată de ruși”, a transmis corespondentul sursei citate.

Dispozitivul local de securitate este foarte numeros, iar traficul este blocat pe străzile din centrul Capitalei. În plus, cei patru lideri europeni sunt însoțiți de propriul lor dispozitiv de securitate.

Iohannis, Scholz, Macron și Draghi vor participa la discuții cu Volodimir Zelenski, astăzi, în contextul războiului din Ucraina.

 

Emmanuel Macron, mesaj ferm cu privire la Rusia

 

Miercuri, în cadrul vizitei la Constanța, Emmanuel Macron a atenționat că statele europene nu trebuie să intre într-un conflict militar cu Rusia.

„În fața războiului hotărât de Rusia împotriva Ucrainei, poziția Franței și a Europei e clară din prima zi – am spus să facem totul pentru a împiedica acest război și pentru a sancționa clar Rusia.

(…) Geografia este încăpățânată și Rusia va rămâne acolo unde este. Este o putere de temut și noi nu dorim un război cu poporul rus și nu dorim să-l nimicim mâine

Pentru ca Ucraina să câștige și războiul să înceteze trebuie să negociem. Zelenski trebuie să negocieze cu Rusia. Și noi, europenii, vom fi prezenți la această masă aducând garanții de securitate”, a declarat Emmanuel Macron.