Alertă cu bombă la Şcoala Americană. Elevii şi personalul şcolii au fost evacuaţi. Poliţia face cercetări pentru şantaj

Elevii şi personalul de la Şcoala Americană din Pipera au fost evacuaţi marţi după-amiază, iar traficul în zonă a fost restricţionat după o alertă cu bombă. Poliţiştii fac cercetări pentru şantaj, a precizat IPJ Ilfov.

02 mart. 2021, 17:02
Alertă cu bombă la Şcoala Americană. Elevii şi personalul şcolii au fost evacuaţi. Poliţia face cercetări pentru şantaj

Poliţiştii ilfoveni au intervenit marţi după-amiază după ce au fost alertaţi despre faptul că la Şcoala Americană din Bucureşti ar putea exista un dispozitiv exploziv. Elevii şi personalul şcolii au fost evacuaţi, iar traficul în zonă este restricţionat. La Şcoala Americană a ajuns şi o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informatii, care face verificări.

„La data de 02 martie a.c., în jurul orelor 15:00 poliţiştii din  Voluntari au fost sesizaţi cu privire la faptul că la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv. În acest context s-a relationat cu echipa pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informatii şi s-a creat un perimetru de siguranţă pentru a fi evacuate persoanele din şcoală”, a transmis IPJ Ilfov.

De asemenea, poliţiştii au restricţionat traficul în zonă.

În acest caz, poliţiştii fac cercetări sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea.

Citeşte şi: Alerta privind bomba de la banca din Bistriţa, dată de un bărbat drogat care furase o maşină