Două licee din Târgovişte au fost evacuate din cauza unei ameninţări cu bombă. Alerta s-a dovedit falsă UPDATE

Elevii de la Liceele Carabella şi Bălaşa Doamna, din Târgovişte, nu au fost lăsaţi să intre la cursuri vineri dimineaţa, în urma unei alerte cu bombă care a fost primită prin sms.

24 mart. 2017, 07:04
Două licee din Târgovişte au fost evacuate din cauza unei ameninţări cu bombă. Alerta s-a dovedit falsă UPDATE

UPDATE, ora 12.10. Alerta cu bombă de la liceele Constantin Carabella şi Bălaşa Doamna din Târgovişte a fost falsă, autorităţile care au verificat cele două clădiri în care funcţionează unităţile de învăţământ negăsind niciun dispozitiv exploziv. Poliţiştii urmează să identifice persoana care a trimis mesajele privind alarmele.

UPDATE, ora 11.05. Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, a declarat că au fost primite două mesaje privind amplasarea de bombe la Colegiul Naţional ”Constantin Carabela” şi la Liceul de Artă ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte, în unul dintre acestea menţionându-se că la ora 11.00 ”vor fi aruncate în aer cele două şcoli”. Verificările la Liceul de Artă s-au finalizat, iar niciun dispozitiv exploziv nu a fost găsit.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Oraşul Târgovişte este împânzit de poliţişti, mascaţi, pompieri şi lucrători SRI. Alarma s-a dat vineri dimineaţă, când elevii nu au fost lăsaţi să intre la cursuri.

Jandarmeria a fi primit ameninţarea vineri dimineaţă, iar comitetul pentru situaţii de urgenţă s-a întrunit în jurul orei 7:30. Primul liceu verificat este Bălaşa Doamna.

Informaţia cu ameninţarea cu bombă a fost confirmată şi de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa. Până când se va stabili că nu este nicio primejdie, autorităţile au decis să îndepărteze trecătorii din zonă.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a anunțat că o echipă a Serviciului a intervenit, vineri dimineață, la un liceu din Târgoviște, la solicitarea Poliției, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Poliția a primit un apel anonim de amenințare cu bombă și ne-a solicitat sprijinul. Suntem la fața locului și întreprindem toate măsurile standard„, a precizat Marincea.