ALERTĂ FALSĂ cu bombă la un mall din Capitală. Sute de persoane au fost evacuate GALERIE FOTO

Alertă falsă cu bombă la un mall din Capitală. Toate persoanele din centrul comercial au fost evacuate, după primirea unui apel la numărul de urgenţă 112 de pe un număr alocat unei cartele prepay.

31 dec. 2016, 14:03

UPDATE ora 18.58: Alerta cu bombă de la Park Lake a fost una falsă. Poliţiştii nu au găsit colete suspecte.

UPDATE ora 17.05: Circulația pe Bulevardul Liviu Rebreanu a fost reluată după o oră.

Un bărbat a sunat, sâmbătă, în jurul orei 15.00, de pe un număr alocat unei cartele prepay, la numărul de urgenţă 112 și a spus că a plantat mai multe bombe la mall-ul ParkLake. Mall-ul este situat pe Bulevardul Liviu Rebreanu din București, în Sectorul 3 al Capitalei.

În urma apelului primit la 112, primul echipaj a ajuns la faţa locului după aproximativ 4 minute, a blocat accesul în mall şi s-a dispus evacuarea oamenilor, care s-a făcut progresiv, pentru a nu se crea panică„, a afirmat reprezentantul Poliţiei Capitalei.

Polițiștii au început imediat evacuarea persoanelor aflate în centrul comercial. Mai mult, traficul pe bulevard, dar şi pe străzile adiacente, a fost restricţionat.

Reprezentantul Poliţiei a spus că în mall se aflau până la o mie de persoane, iar operaţiunea de evacuare a durat aproximativ o oră, pentru că mulți dintre cei aflați în centrul comercial nu au vrut să părăsească mall-ul.

Au refuzat pe motiv că le stricăm sărbătorile. În cele din urmă, oamenii au înţeles şi au părăsit mall-ul. Atât de mult a durat să fie evacuate 1.000-1.200 de persoane„, a spus Ghebaur, precizând că începerea evacuării s-a dispus la aproximativ 10 minute de la primirea apelului la 112.

Prima pistă pe care o iau în calcul poliţiştii este faptul că apelul ar fi fost efectuat de o persoană din interior, cel mai probabil un angajat.

Telefonul de pe care a fost dat apelul a fost închis apoi.

La fața locului s-a deplasat şi o echipă de pirotehniști care verifică dacă este vorba despre o amenințare falsă sau nu. Polițiștii din cadrul serviciului pirotehnic au început verificările în toate spațiile din mall-ul respectiv, fiind controlate toate zonele unde ar fi putut fi ascunse anumite obiecte.

Citeşte şi Alertă falsă cu bombă la Palatul de Justiţie şi la o gară din Charleroi UPDATE