Pericol de explozie pe şantierul unui mall: Un proiectil de 100 kg, descoperit de muncitori VIDEO

Un obuz de aviaţie de aproximativ 100 de kilograme din cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperit, joi, pe un şantier din municipiul Galaţi, unde se construieşte un mall. Pentru că există risc de explizie, autorităţile locale au decis evacuarea zonei pe o rază de un kilometru.

22 aug. 2013, 08:10
Pericol de explozie pe şantierul unui mall: Un proiectil de 100 kg, descoperit de muncitori VIDEO

Obuzul de aproximativ o sută de kilograme a fost descoperit pe un şantier de pe bulevardul George Coşbuc din Galaţi, unde se construieşte un mall. Imediat la faţa locului au ajuns pirotehniştii, care au izolat zona.

Zona a fost securizată şi va fi evacuată pe o distanţă de un kilometru. Locuitorii unui bloc şi din zeci de case şi-au părăsit imobilele, iar traficul rutier din zonă a fost blocat.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, colonel Vasile Balaban, a declarat pentru Mediafax că obuzul a fost ridicat, cu ajutorul unor macarale, şi este transportat, cu o maşină a ISU, la poligonul din Braniştea, unde va putea fi detonat în condiţii de siguranţă.

Traseul pe care va fi transportat obuzul, în greutate de aproximativ o sută de kilograme, este supravegheat de poliţişti, iar traficul este restricţionat.