Alertă de ninsori viscolite în Ajunul Crăciunului

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificări ale vântul şi ninsori viscolite în zona montană înaltă, precipitații mixte și polei, pentru perioada 23 decembrie, ora 02 - 24 decembrie, ora 22.

22 dec. 2017, 11:57
Alertă de ninsori viscolite în Ajunul Crăciunului

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) până duminică noaptea (24 decembrie), în zona montană, mai ales la altitudini mari, vor fi intervale de timp în care va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze ce vor depăși 70…80 km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Banat și pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 60 km/h vor fi și în zonele mai joase de relief, cu precădere din nord-estul și sud-vestul țării.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Vom avea o iarnă scurtă şi caldă