Femeia luată ostatică în gara din Koln a fost eliberată, iar agresorul, grav rănit

Revista germană Focus comunicase mai devreme că mai multe focuri de armă s-au auzit lângă gara din Koln, dar o purtătoare de cuvânt a poliţiei nu a putut confirma această informaţie.

15 oct. 2018, 11:48
Femeia luată ostatică în gara din Koln a fost eliberată, iar agresorul, grav rănit

UPDATE: Poliţia germană a anunţat luni după-amiază că l-a capturat pe autorul sechestrării unei femei în gara din Koln, în urma unui asalt în timpul căruia autorul a fost grav rănit, fără să ofere precizări cu privire la motivaţiile agresorului, informează AFP şi Reuters.

‘Suspectul este sub controlul nostru’, a indicat poliţia locală pe contul său de Twitter. ‘El a fost grav rănit în timpul intervenţiei, iar echipele de salvare încearcă acum să-l resusciteze’, se menţionează în postare.

Potrivit forţelor de ordine, o tânără femeie a fost uşor rănită de către agresor şi primeşte în prezent îngrijiri medicale.

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi în zona Gării Centrale din Koln unde au fost raportate focurile de armă, informează presa germană, luni.

Din primele informaţii, martorii aflaţi la locul incidentului au relatat că s-au auzit mai multe împuşcături şi că în acest incident ar fi fost luaţi şi ostatici, într-o farmacie a gării, informează presa germană.

Poliţiştii au sosit la locul incidentului şi încearcă să afle exact ceea ce s-a întâmplat în gară.

Stația a fost evacuată și oamenii au fost avertizați să nu circule în zonă, pentru a facilita astfel acţiunea poliţiştilor. 

Citeşte şi Un tren de mare viteză a luat foc în Germania VIDEO

Revista germană Focus a anunțat la rândul ei că s-au tras câteva focuri în gara principală din Köln.

Ofițerul de poliție Christoph Schulte a declarat că incidentul pare să fi început la ora locală 12:45, într-o farmacie din interiorul gării, care este una dintre cele mai mari din țară, au fost închise, precum și Breslauer Platz, din spatele acesteia.

Nu sunt deocamdată mai multe amănunte despre eventualii ostatici luaţi de individ şi nu se ştie cu precizie câte persoane au fost implicate în acest atac. 

Operatorul german de căi ferate Deutsche Bahn a informat mai multe staţii de metrou au fost închise în urma incidentului.