Alertă în Germania. Un oraş a fost închis din cauza unei ameninţări teroriste. Poliţia, pe urmele unui sirian de 22 de ani UPDATE

Oraşul german Kemnitz a fost închis, sâmbătă, din cauza unei ameninţări cu un atac cu bombă. Poliţuia caută un suspect sirian de 22 de ani.

08 oct. 2016, 12:12

Update 17:51: Atentatul a fost dejucat de poliţia germană. Un sirian de 22 de ani este principalul suspect. Poliţia este pe urmele lui.

Poliţişti înarmaţi au închis circulaţia şi verifică zona. Ei au evacuat locuitorii de pe o stradă din Cheimnitz, ca măsură de precauţie. Deocamdată, nu s-a descoperit nicun suspect.

Potrivit Reuters, poliţia a demarat operaţiunea din cauza suspiciunilor că persoane necunoscute pregătesc un atac cu bombă.

Un purtător de cuvânt al forţelor de ordine din Saxonia le-a cerut locuitorilor să nu publice fotografii sau imagini de la operaţiune. „Drumurile importante sunt închise şi sunt necesare evacuării”, a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit news.ro

Presa locală afirmă că este vorba de o luare de ostatici de către un bărbat înarmat. Autorităţile nu au confirmat informaţia.

În schimb, poliţiştii au intrat cu forţa într-o clădire. Ei au detonat un dispozitiv exploziv pentru a avea acces în clădire.

Poliţia a făcut apel la cetăţeni, pe Twitter, să nu îşi părăsească locuinţele şi să rămână în apartamentele lor, urmărind toate instrucţiunile poliţiei. Un cordon de securitate a fost desfăşurat în zonă.

Autorităţile de securitate au desfăşurat trupe în zonă, inclusiv în perimetrele din vecinătate – Fritz-Heckert-Gebiet.