Alertă. Focar de Covid la Spitalul Colentina din Capitală. Nouă angajați, confirmați pozitiv

La spitalul Colentina din București există un focar de Covid-19, şase asistente medicale, două liftiere şi o infirmieră au fost depistate pozitiv cu SARS-CoV-2

14 sept. 2021, 23:59
Alertă. Focar de Covid la Spitalul Colentina din Capitală. Nouă angajați, confirmați pozitiv

La spitalul Colentina din Capitală există un focar de Covid-19, după ce nouă angajați, printre care şase asistente medicale, două liftiere şi o infirmieră au fost confirmate pozitiv cu Sars-Cov-2. Toți angajații fuseseră vaccinați cu schema completă.

Focarul a fost descoperit la două secții importante ale spitalului Colentina, la pavilionul F, unde se află secția de chirurgie plastică și la secția de chirurgie generală numărul 1.

Unitatea medicală a impus restricții foarte dure, astfel că aparținătorii nu mai pot intra să viziteze pacienții, iar masca va fi obligatorie atât în interior cât şi în curtea spitalului, relatează Antena3.

Focar Covid URIAŞ la Colegiul Militar din Alba Iulia. Sunt aproape 100 de elevi infectați

Focar Covid URIAŞ la Colegiul Militar din Alba Iulia

. În ultimele 24 de ore, 36 de elevi au fost depistați cu noul coronavirus. Bilanţul total al infecărilor în rândul cursanţilor se apropie de 100.

Cazurile depistate la colegiul militar nu au fost incluse în calculul incidențe, potrivit deciziei Direcției de Sănătate Publică Alba.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că focarul e unul de tip închis, la fel ca acelea din centrele rezidențiale, unde cei pozitivi sunt carantinati în același loc, fără a avea posibilitatea să părăsească incinta înainte de expirarea carantinei.

La nivelul județului Alba, sâmbătă, 20 februarie, s-au raportat 107 cazuri noi, dintre care 36 sunt cele de la colegiul militar, alte 20 de persoane fiind depistate pozitiv la un cămin de bătrâni.

Primarul municipiului Albă Iulia, Gabriel Pleșa, cere autorităților reanalizarea modului în care se impun restricțiile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, astfel încât să fie luat în calcul și numărul de teste efectuate.

În opinia sa, o soluție ar fi că în localitățile în care se realizează un număr mare de teste, scenariul roșu să fie impus de la incidența de 5 la mie, nu de la 3 la mie, cât este în prezent.

“Am ajuns în situația hilară în care ‘premiem’ cu multă relaxare județele care nu testează populația și ținem în scenarii roșii județele în care autoritățile își fac treaba și testează masiv. Alba Iulia, oraș în care autoritățile sanitare au înțeles că prin testarea în masă se poate limita răspândirea acestui virus, este aproape mereu în scenariul roșu”, spune primarul.

Sorin Cîmpeanu a reacţionat după apariţia primelor cazuri de Covid-19 în rândul elevilor şi profesorilor de la redeschiderea şcolilor. Ministrul Educaţiei atrage atenţia că „pentru cei care apar acum în şcoli, cu cazuri de îmbolnăviri, infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp” şi le recomandă parinţilor „un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate”.


loading...
Partenerii noștri