Alertă în China. Un milion de gândaci au scăpat dintr-o fermă

Cel puţin un milion de gândaci au scăpat dintr-un centru de creştere din estul Chinei, unde un expert sanitar a făcut apel la locuitorii din regiune să păstreze calmul, informează presa chineză, preluată de Agerpres.

25 aug. 2013, 06:44
Alertă în China. Un milion de gândaci au scăpat dintr-o fermă

Gândacii urmau să fie utilizaţi la fabricarea de produse din medicina tradiţională chineză, a precizat jurnalul Xiandai Kuaibao, citat de Agerpres.

Insectele au scăpat după ce „o persoană neidentificată” a distrus sera de reproducere din ferma în care erau crescute, în comuna Dafeng, a adăugat cotidianul din oraşul Nankin.

Autorităţile sanitare din provincia Jiangsu au însărcinat cinci specialişti cu planificarea unei operaţiuni de dezinsecţie pentru eliminarea gândacilor. Unul dintre experţi a făcut apel la populaţie să nu „intre în panică”.

Proprietarul fermei, Wang Pengsheng, a investit la începutul acestui an peste 100.000 de yuani (12.200 de euro) pentru a cumpăra 102 kilograme de ouă de periplaneta americana, o specie de gândaci. Din ouă au ieşit peste 1,5 milioane de larve, pe care Wang le-a hrănit cu fructe şi biscuiţi.