Alertă în Delta Dunării. Canalul Sulina, ÎNCHIS timp de câteva ore circulaţiei fluviale

Autorităţile au blocat joi, preţ de mai multe ore, traficul fluvial pe Delta Dunării. Un obiect care semăna cu o mină de război a fost descoperit pe canalul Sulina, în comuna Maliuc, informează România TV. În urma verificărilor amănunţite, s-a constatat că obiectul era de fapt o geamandură veche.

07 iul. 2016, 06:34
Alertă în Delta Dunării. Canalul Sulina, ÎNCHIS timp de câteva ore circulaţiei fluviale

UPDATE: Traficul fluvial pe Canalul Sulina a fost reluat după câteva ore, după ce specialiştii au stabilit că obiectul asemănător unei mine marine descoperit pe canal, din cauza căruia circulaţia în zonă a fost blocată, era, de fapt, o geamandură veche, scrie news.ro.

Traficul fluvial pe canalul Sulina a fost închis joi, după ce în apă a fost descoperit un obiect care seamănă cu o mină de război. La faţa locului s-au deplasat pirotehniştii şi echipajele ISU pentru a afla cu exactitate despre ce anume este vorba.

Potrivit Căpităniei Zonale Tulcea, corpul metalic a fost reperat în zona Maliuc-Ilganii de Sus, în noaptea de miercuri spre joi.

Decizia Căpităniei Zonale Tulcea, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, Angela Tulceanu, a fost luată pentru a preveni un pericol, în timpul nopții trecute obiectul fiind monitorizat de o echipă de specialiști pirotehniști a inspectoratului.

Pentru verificarea zonei și identificarea obiectului, am solicitat sprijin din partea Unității Speciale de Intervenții Ciolpani și a unui echipaj de scafandri din Constanța„, a precizat pentru AGERPRES Tulceanu.

La rândul său, directorul general al societății Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a precizat că nava de pasageri care era programată să plece joi dimineața din Sulina cu destinația Tulcea și-a amânat cursa.

Este o presiune fantastică din partea tulcenilor din Sulina, cu atât mai mult cu cât la ora 13,30 mai avem o navă care trebuie să efectueze această cursă„, a declarat directorul Chichi.

În această dimineață, membrii Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență s-au întrunit într-o ședință la Prefectură pentru a analiza situația.

Aceasta este prima alertă de o asemenea anvergură înregistrată în ultimii ani pe canalul maritim Sulina.