Alertă în Deltă! Scafandri ai MApN trimişi să dezamorseze o mină marină găsită de Poliţia de Frontieră pe braţul Chilia

O mină marină a fost descoperită de polițiștii de Frontieră pe brațul Chilia. Ei au alertat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, iar Armata a trimis scafandri specializați în astfel de misiuni pentru a o distruge.

08 apr. 2024, 13:19
Alertă în Deltă! Scafandri ai MApN trimişi să dezamorseze o mină marină găsită de Poliţia de Frontieră pe braţul Chilia

„În cursul acestei dimineți, în jurul orelor 09:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea a fost alertat de către un echipaj al Poliției de Frontieră că în dreptul km fluvial 113, în apropiere de localitate Pătlăgeanca a fost identificat un obiect metalic sferic ce ar semăna cu o mină marină. Imediat de la primirea informației, a fost activată echipa pirotehnică în vederea deplasării la fața locului, iar conducerea Inspectoratului, prin Centrul Operațional, a informat instituțiile abilitate să intervină cu situația de fapt. De asemenea, a fost informată și Căpitănia Tulcea pentru a aduce la cunoștință ambarcațiunilor din zonă ori cele care urmează să tranziteze sectorul naval al Brațului Chilia Veche despre existența obiectului și să acorde o atenție sporită”, se arată într-un comunicat transmis de ISU „Delta” al județului Tulcea, potrivit Digi 24.

Echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114, iar împreună cu un echipaj al Poliției de Frontieră asigură măsuri de monitorizare și prevenire a unor evenimente până la ajungerea unei echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naționale care urmează să identifice obiectul și să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, despre Ilie Şerbănescu: „Nea Ilie mi-a zis, fatalist, că nu-l mai apucă alegerile. Cu un an înainte, bătea munţii pe jos. Era viu şi verde”

„Recomandăm pe această cale ca toți conducătorii de ambarcațiuni să respecte indicațiile autorităților prezente la fața locului și să reducă viteza de deplasare”, se mai arată în comunicat.

Din primele informații, este posibil ca mina să fi fost folosită în Al Doilea Război Mondial.

Poliția de Frontieră nu permite niciunei nave să treacă în acea zonă de pe Brațul Chilia.

Citeşte şi: Caz șocant în Brașov. O adolescentă de 15 ani a murit după ce a căzut de la etajul 8 al unui bloc