Alertă în Franţa! O variantă nouă a coronavirusului, foarte diferită de cele cunoscute, a fost descoperită într-o şcoală

O nouă variantă a coronavirusului a fost identificată în Şcoala Mona Ozouf din comuna Bannalec, în departamentul francez Finistere.

12 nov. 2021, 15:37
Alertă în Franţa! O variantă nouă a coronavirusului, foarte diferită de cele cunoscute, a fost descoperită într-o şcoală

Noua variantă SARS-CoV-2 este foarte diferită de toate celelalte, iar 18 elevi şi șase adulţi au fost contaminaţi înainte ca răspândirea acesteia să fie identificată şi stopată.

Primele contaminări au avut loc încă de la data de 15 octombrie. Iniţial, au fost închise două dintre cele 12 clase ale şcolii, iar apoi încă cinci.

Autoritățile sanitare au întârziat să identifice această nouă variantă, care este foarte diferită de cea observată anterior.

„Această întârziere a fost o greșeală”, regretă un influent reprezentant din domeniul sănătății, citat de Le Télégramme.

Dar, conform ARS Bretagne, în acest moment situația ar fi sub control.

În timpul unui interviu acordat televiziunii TF1, ministrul francez a confirmat că țara sa se află acum la începutul celui de-al cincilea val al pandemiei, la fel ca „mai multe alte țări vecine”, adăugând că circulația virusului se accelerează.

„Mai multe țări vecine se află deja într-un al cincilea val al epidemiei de Covid, ceea ce trăim în Franța arată clar ca începutul celui de-al cincilea val”, a transmis Veran.

Citeşte şi: Franţa a intrat în valul 5 al pandemiei de COVID. Anunţ oficial de la ministrul Sănătăţii

Declarația a venit în a doua zi consecutivă cu peste 10.000 de cazuri de Covid-19 în Hexagon.

Numărul programărilor făcute pe platformele de vaccinare anti-COVID-19 din Franţa a crescut spectaculos, după ce preşedintele Emmanuel Macron a anunţat o serie de măsuri pentru a-i determina pe rezidenţii vârstnici să se vaccineze cu doze de supra-rapel („booster”), informează miercuri DPA.

Aproape 150.000 de francezi şi-au făcut programări pentru doza „booster” doar în ziua de marţi pe Doctolib, au anunţat miercuri reprezentanţii acestei populare platforme online franceze.

Începând de la jumătatea lunii decembrie, persoanele de peste 65 de ani din Franţa trebuie să fie vaccinate cu doza „booster” pentru ca paşapoartele lor de vaccinare să rămână valide.

Rezidenţii francezi va trebui să prezinte acest document, o dovadă a trecerii prin boală sau un test COVID-19 cu rezultat negativ pentru a putea să meargă la restaurante şi în baruri, să călătorească cu avionul sau cu trenul pe distanţe lungi.

Aceste măsuri se vor aplica în anumite cazuri şi în ceea ce priveşte accesul la locul de muncă.

Citeşte şi: Întâlnire virtuală între Joe Biden şi Xi Jinping. Luni, liderii celor două super-puteri vor fi pentru prima dată faţă în faţă