ALERTĂ în Germania: Autorităţile au dejucat un ATAC ISLAMIST

Poliţia germană a confiscat explozivi şi a reţinut un suspect islamist care urma să comită atacuri teroriste cu ocazia unui festival într-un oraş din Germania, în apropiere de Berlin.

17 aug. 2016, 13:21
ALERTĂ în Germania: Autorităţile au dejucat un ATAC ISLAMIST

Un bărbat a fost arestat de poliţia germană, miercuri, după ce s-a descoperit că punea la cale un atac terorist la un festival din oraşul Eisenhuttenstadt, din apropiere de Berlin, informează autorităţile germane.

Poliţia germană a confiscat explozivi din apartamentul suspectului, a informat presa locală, citând surse ale poliţiei germane.

Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au găsit şi materiale având legătură cu gruparea teroristă Stat Islamic. Potrivit agenţiei germane de presă, DPA, suspectul arestat are originini salafiste şi se afla sub supravegherea poliţiei.

Suspectul se pregătea să facă un dispozitiv exploziv pe bază de cuie, pe care urma să îl detoneze la la Festivalul Eisenhuttenstadt care va avea lor în perioada 26-28 august.

Eisenhuttenstadteste un oraş cu 30.000 de locuitori aflat la graniţa Germaniei cu Polonia, la 120 de kilometri de Berlin. Oraşul găzduieşte şi un centru principal de primire a imigranţilor, în regiunea germană Brandenburg.