Alertă în Germania: Mai multe şcoli din ţară au primit ameninţări cu atacuri armate

Autorităţile germane sunt în alertă după ce câteva şcoli au primit ameninţări cu atacuri armate, a informat presa germană, luni.

17 oct. 2016, 08:40

Ameninţările cu atacuri armate au fost trimise mai multor unităţi de învăţământ din Germania. Mai multe şcoli au primit e-mail-uri conţinând ameninţări teroriste, au informat media locale citând autorităţi din cadrul poliţiei federale.

Toate ameninţările au avut acelaşi conţinut, au mai precizat autorităţile germane.

Cel puţin trei şcoli din estul oraşului german Leipzig au primit ameninţări cu atacuri armate, prin e-mail.

Citeşte şi Germania vrea reformarea rapidă a sistemului de azil european şi controalele la frontiere

La unitatea de învăţământ „Neue Nikolaischule”, elevii s-au speriat de ameninţările teroriste şi s-au baricadat în sălile de clasă, chemând poliţia.

În Magdeburg, al doilea oraş ca mărime din regiunea Saxonia-Anhalt, două şcoli au primit, tot prin e-mail, ameninţări cu atacuri armate. Poliţia a intervenit şi la aceste şcoli pentru a face verificări, în urma ameninţărilor teroriste.

Poliţiştii au securizat intrările în clădirile vizate de ameninţările teroriste. La una dintre şcoli, Gimnaziul Hegel, conducerea instituţiei de învăţământ a trimis toţi elevii acasă din motive de securitate.

Poliţia a refuzat să dea publicităţii conţinutul email-urilor de ameninţare, a informat Radio Dresda, iar în Leipzig, ofiţerii de poliţie nu i-au lăsat pe elevi să iasă din clase pentru a nu se expune vreunui pericol terorist.