ALERTĂ în magazine. Pe rafturi se găsesc JUCĂRII OTRĂVITOARE

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului a descoperit că multe din magazinele de jucării din România comercializează păpuşi otrăvitoare, importate din China.

19 iun. 2013, 07:54
ALERTĂ în magazine. Pe rafturi se găsesc JUCĂRII OTRĂVITOARE

În urma unor verificări, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au constatat că păpuşile importate din China conţin plumb şi alte metale grele, extrem de periculoase pentru sănătate.

Mai mult, potrivit România TV, comisarii au depistat substanţe chimice în soluţiile pentru baloane de săpun, care pot provoca îmbolnăviri grave. Controalele ANPC au mai depistat la comercianţi arme cu bile care prezentau risc ridicat de vătămare, dar şi de deteriorare severă a auzului din cauza zgomotelor puternice

„Ar trebui să fim mai atenţi când cumpărăm jucării, pentru că de obicei, le cumpărăm ca să facem o bucurie şi nu să se întâmple un necaz. Ar trebui să cumpărăm din magazine autorizate, să cerem bon fiscal, să ne uitam foarte atenţi la avertismente, şi nu în ultimul rând să nu îl dam direct copilului. Să fim lângă el când îl desface, pentru că conţin aţe, sârme, care pot pune în pericol copilul”, a declarat, la România TVSorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.