Alertă în Marea Britanie. Cosmetice de lux falsificate cu arsenic, excremente de şoareci şi urină umană

Cosmetice de lux, contrafăcute, cu urme de arsenic şi excremente de şoareci, au fost descoperite după o vastă operaţiune a autorităţilor britanice.

18 mai 2015, 10:08

Autorităţile din regat au blocat peste 5 mii de site-uri care vindeau produse contrafăcute, sub numele unor branduri de renume din industria cosmetică.

Testele de laborator au scos la iveală „ingrediente” şocante: de exemplu, parfumurile contrafăcute prezentau urme de cianură sau urină umană, iar produsele pentru machiaj aveau arsenic şi excremente de şoareci, potrivit România TV

„Am primit o trusă cu cosmetice de firmă, cadou, de Crăciun. Arata la fel ca cele din magazin. Am folosit fondul de ten, rimelul şi creionul pentru ochi. A doua zi, când m-am trezit, am văzut că aveam faţa umflată, pielea era roşie, iritată. Aveam urme de iritaţie pe obraji, ochii erau foarte umflaţi, abia puteam vedea”, a povestit o femeie care a fost victima escrocilor.

Citeşte şi Chimicale din produsele cosmetice: Cât de periculoase sunt pentru sănătate

Poliţia londoneză a lansat o campanie menită să îi avertizeze pe britanici despre riscurile la care se expun când cumpără produse false, de pe internet. Acestea nu pot fi verificate şi, oricum, diferenţele pot fi observate foarte greu.

Cele mai multe dintre produsele contrafăcute erau fabricate în China şi în ţări din Estul Europei.